NMBS

12/10/01

Aangekondigde treinstaking vanaf maandag

De NMBS heeft tot haar spijt vernomen dat er begin volgende week gedurende drie dagen tot staking wordt opgeroepen, afwisseld in verschillende streken. Zij wenst haar cliënteel hiervan op de hoogte te stellen, zodat zij niet verrast zijn en in de mate van het mogelijke hun voorzorgen kunnen nemen.

Van zondagavond 22h00 tot maandagavond 22h00 zou er worden gestaakt in de Brusselse agglomeratie (het district Centrum), Halle inbegrepen. Dit kan het treinverkeer van en naar de hoofdstad zwaar hinderen.

Van maandagavond 22h00 tot dinsdagavond 22h00 kondigen de vakbonden acties aan in de NMBS-districten Zuid-West (Henegouwen en Nijvel) en Noord-Oost (Antwerpen, Limburg en een deel van Vlaams-Brabant). De lijn 36 Luik-Leuven-Brussel zou echter gevrijwaard blijven.

Van dinsdagavond 22h00 tot woensdagavond 22h00 worden mogelijk acties gevoerd in Luik, Luxemburg, Namen, Ottignies (district Zuid-Oost) en Leuven, en in Oost-en West-Vlaanderen (district Noord-West), met inbegrip van de lijn 36 Luik-Leuven-Brussel. Dat houdt in dat de verbinding kust-Gent-Brussel-Leuven-Luik veel hinder kan ondervinden.

Overigens wordt op het Franse spoorwegnet eveneens een staking aangekondigd tussen maandag om 22 uur en woensdag om 8 uur.

© 2001 NMBS

Zoekwoorden:

Deel: ' Aangekondigde treinstaking Belgie vanaf maandag '
Lees ook