Arrondissementsparket Roermond

Roermond, 13 mei 2002

Aanhouding bankovervaller

Met de aanhouding op dinsdag 7 mei jl. van een 36 jarige Dordtenaar, denkt de politie de Rabobankovervallen op 4 april in Wessem en op 17 april te Posterholt alsmede de overval en op de SNS bank te Meerssen op 25 april te hebben opgelost.
De bankoverval in Wessem werd getoond bij het opsporingsprogramma "de Gouden Tip" maar leidde niet direct naar de aangehouden verdachte, maar nadat de bankoverval in Meerssen was gepleegd kon na intensief speurwerk van de politie Limburg Zuid in samenwerking met de politie Limburg Noord, mede aan de hand van bewakingsbeelden, de identiteit van de man worden vastgesteld.
De man werd in België aangehouden en is inmiddels uitgeleverd aan de Nederlandse autoriteiten. In een woning te Roermond, waar de verdachte kennelijk verbleef, werd onder leiding van de Rechter Commissaris een doorzoeking gedaan.
De aangehouden man onderging een TBS behandeling voor een serie overvallen die hij gepleegd had, maar wist op 17 maart jl. uit en TBS kliniek in Utrecht te ontsnappen.
De aangehouden verdachte is inmiddels voorgeleid aan de Rechter Commissaris die hem voor de duur van 10 dagen in bewaring stelde. De politie Limburg-Noord zal i.s.m. de politie Limburg Zuid het onderzoek voortzetten.

Deel: ' Aanhouding bankovervaller '
Lees ook