Vrijdag, 10 augustus 2001

* Aanhouding wegens poging tot doodslag
De politie heeft op 10 augustus rond 2.40 uur een echtpaar uit Westervoort aangehouden wegens poging tot doodslag. De veertigjarige man en de 42-jarige vrouw worden vandaag gehoord. De vrouw kreeg in een café aan de Klapstraat in Westervoort woorden met een 38-jarige man uit Amsterdam. Deze woordenwisseling zette zich buiten voort, waarna ook de echtgenoot zich er mee ging bemoeien. De twee mannen liepen weg, waarna het echtpaar plaatsnam in hun auto. Wie achter het stuur zat is nog niet duidelijk.Het echtpaar is vervolgens kennelijk met opzet op de twee mannen ingereden; een 38-jarige man kon het voertuig ontwijken, terwijl de persoon (een man uit Westervoort; leeftijd niet bekend) die met hem meeliep, wel werd geraakt. De man moest met onbekend beenletsel worden overgebracht naar het Rijnstateziekenhuis in Arnhem. Deze kon korte tijd later weer naar huis. Getuigen wisten de politie het kenteken van het voertuig door te geven, waarna de politie het echtpaar in hun woning inrekende en overbracht naar het politiebureau. Onderzoek wees in ieder geval uit dat de twee hadden gedronken. Bij de man werd een promillage van 1,5 aangetroffen. Bij de vrouw werd 1,2 promille aangetroffen.
* Dagoverzicht

Met alcohol achter het stuur
HUISSEN - Op donderdagavond omstreeks 23.00 uur zag een surveillance-eenheid van de unit Bemmel, op de Karstraat te Huissen een auto rijden, die op de weg meer ruimte nodig had dan gebruikelijk is. De bestuurder nam een rotonde zeer ruim en had moeite om een zijweg in te slaan. Na staandehouding bleek de 34-jarige Poolse bestuurder alcohol te hebben genuttigd. Hij werd aangehouden en op het politiebureau blies hij 1,85 promille. Omdat van de verdachte niet zijn legale verblijf kon worden vastgesteld, alsmede het rechtmatige bezit van een auto met een Nederlands kenteken werd hij ingesloten. Het onderzoek werd op vrijdag voortgezet.

Aanhouding na diefstal
DUIVEN - Uit een bedrijf aan de Rijksweg te Duiven werd een 14-jarige jongen uit Duiven betrapt die een videoband trachtte weg te nemen. Hij trachtte weg te rennen maar kon toch achterhaald worden. Hij is overgebracht naar het politiebureau alwaar hij een proces-verbaal kreeg.

Deel: ' Aanhouding in Westervoort wegens poging tot doodslag '
Lees ook