Politiebericht Flevoland: District Zuid 28-08-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanrijdingen bromfiets en fiets
ALMERE Maandagmiddag heeft zich op het Spoorbaanpad een aanrijding voorgedaan tussen een fietser en een bromfiets. De 14-jarige fietser uit Almere verklaarde dat hij linksaf wilde slaan en vervolgens van achteren werd geraakt door de 41-jarige bromfietsster uit Almere. De bromfietsster is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

ALMERE Op de Olstgracht heeft zich maandagmiddag een aanrijding voorgedaan tussen een bromfietser en een fietser. De 16-jarige fietser uit Almere belde mobiel, raakte op de andere weghelft en kwam in botsing met een 42-jarige bromfietser uit Almere. De fietser is met lichte verwondingen aan zijn knie per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Aanrijding onder invloed
ALMERE Een 57-jarige automobilist uit Almere is maandagavond op de Glenn Millerstraat aangehouden nadat hij onder invloed betrokken was geraakt bij een ongeval. Hij zag een verkeersheuvel over het hoofd, reed eroverheen en ramde vervolgens een geparkeerde auto. Op het politiebureau blies hij 330 ug/l (0,75 promille). Hij is met een rijverbod van 2 uur weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Aanhouding na diefstal stenen
ALMERE Maandagavond zijn op de Mondriaanweg twee Almeerders (17 en 21 jaar) aangehouden nadat ze betrapt waren op het stelen van stenen. Ze hadden de stenen van een palet overgeladen in de achterbak van hun auto. Het duo is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Openbaar dronkenschap
ALMERE Maandagavond is op de Kerkgracht een 48-jarige Almeerder aangehouden voor openbaar dronkenschap. Omwonenden klaagden over geluidsoverlast van een viertal personen die zaten te schreeuwen voor een kroeg. De politie sommeerde hen weg te gaan. De 48-jarige gaf hieraan geen gehoor en is aangehouden. Hij is ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau.

Aanhouding verdenking inbraak
ALMERE De politie heeft maandagnacht een 23-jarige Almeerder aangehouden op verdenking van inbraak. Beveiligingsmedewerkers hadden de man betrapt bij een inbraak bij een bedrijf aan de Antenneweg. De man wist te ontkomen. Aan de hand van het signalement kon de politie even later de verdachte aanhouden. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Rijden onder invloed
ZEEWOLDE Op de Dasselaarweg is een 48-jarige automobilist uit Swifterbant aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 860 ug/l (1,95 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aanrijding bromfiets en tractor
ZEEWOLDE Dinsdagochtend vroeg is bij een aanrijding op het Ganzenpad een 21-jarige bromfietser uit Zeewolde gewond geraakt. Een 18-jarige tractorbestuurder uit s Gravenmoer verklaarde dat hij achter hem een brommer op zich af zag komen. Omdat hij het idee had dat de bromfietser hem niet zag, week hij uit in de berm en ramde een lantaarnpaal. Tevergeefs, de bromfietser reed achterop de tractor. Hij is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk. De bestuurder van de tractor kwam met de schrik vrij.

Deel: ' Aanhouding na diefstal stenen in Almere '
Lees ook