Politiebericht Eindhoven e.o. 21-08-2001

1e Persbericht van dinsdag 21 augustus 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding na vernieling
Dinsdagmorgen om 02.15 uur zijn op de John F. Kennedylaan een 28-jarige inwoner van Eindhoven en een 21 jarige inwoner van Voerendaal aangehouden. De mannen worden ervan verdacht kort ervoor de spiegels van vijf, op de Bisschopsmolen geparkeerd staande personenautos, vernield te hebben. Zij zijn overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Aanhoudingen na berovingen
Zondag zijn door het straatroofteam twee Eindhovenaren van 17 en 18 jaar, en een 19 jarige inwoner van s-Hertogenbosch aangehouden. Maandag zijn op het bureau aan de Mathildelaan twee Eindhovense meisjes van 15 en 17 jaar aangehouden. De aangehouden verdachten zouden zijn betrokken bij gewelddadige berovingen op zondagmorgen omstreeks 06.00 uur, op de Veldm. Montgomerylaan, de V van de Heuvellaan. Bij deze berovingen werden de slachtoffers bedreigd en geslagen met en kettingslot. Van hen werd geld, een telefoon en de fietsen afgenomen. Van een beroving onder het tunneltje bij Fellenoord is geen aangifte gedaan. Tevens wordt een van de mannen verdacht van betrokkenheid bij een beroving met veel geweld, op 1 juli op de Robbenstraat. De verdachten zijn ingesloten en inverzekering gesteld.

Helmond: Aanhoudingen na vernieling en mishandeling Maandagavond om 21.25 uur, is op de Heistraat een 38-jarige inwoner van Helmond aangehouden. Korte tijd later zijn op de Wesselmanlaan twee inwoners van Helmond in de leeftijd van 25 en 36 jaar aangehouden. De drie worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een mishandeling en een vernieling van een ruit aan de Heistraat eerder op de avond. De 25-jarige verdachte raakte hierbij licht gewond. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het gebeurde.

Helmond: Aanhouding na bedreiging
Op de Havenweg is vanmorgen om 02.40 uur een 17-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een 21-jarige Helmonder met een mes te hebben bedreigd. De verdachte is voor onderzoek ingesloten

Reusel: Onder invloed
Maandagavond om 22.50 uur is op de Willibrorduslaan een 65-jarige inwoner van Bladel aangehouden. De man was doorgereden na een aanrijding met een paaltje op de Hooge Mierdseweg en bleek onder invloed te zijn. Uit onderzoek bleek dat de auto van de man niet verzekerd was en er geen geldige APK keuring opzat. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0,95 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 3 uur. Zijn kenteken is ingevorderd.

Valkenswaard: Inbraak in een woning
Dinsdagmorgen omstreeks 02.20 uur, is er ingebroken in een woning aan de Willibrorduslaan. Men kwam, op tot nu toe, onbekende wijze de woning binnen via de voorzijde. Uit de woning is een portemonnaie met 6000 gulden weggenomen.

Gemert: Verdachten openlijke geweldpleging aangehouden. Maandagavond om 20.20 uur is op de Komweg een 20-jarige man uit Bakel aangehouden. Dinsdagmorgen om 05.15 uur is in zijn woning aan de Hoogeindsestraat in Helmond, een 19-jarige Helmonder aangehouden. Zij worden ervan verdacht zaterdagmorgen om 03.30 uur, op de Beeksedijk een 19-jarige man uit Beek en Donk zonder enige aanleiding met een helm tegen zijn hoofd te hebben geslagen. (zie persbericht van zondag 19 augustus). De verdachten zijn ingesloten.

Deel: ' Aanhouding na vernieling in Eindhoven '
Lees ook