Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-08-2001 Politiebericht district Maastricht
Zaterdag 25 augustus 2001

Valkenburg - Aanhouding ter zake vuurwapenwet

In de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 0.30 uur werd op de Daalhemmerweg in Valkenburg een Duitse personenauto met daarin drie inzittenden gecontroleerd. Bij de controle werd een gasalarmpistool aangetroffen dat eigendom was van een 27 jarige inwoner van Beckhofen. De man werd aangehouden en tegen hem werd proces verbaal opgemaakt. Het wapen is in beslag genomen.

Maastricht - Aanhoudingen

In de Boschstraat werd vrijdagavond twee inwoners van Maastricht aangehouden. Het tweetal, mannen van 44 en 48 jaar oud, was in het bezit van twee dozen met flessen wijn die zij trachtten te verkopen. Vragen omtrent de herkomst van de wijn en zelfs welk soort wijn het was en hoeveel flessen het waren konden de twee niet beantwoorden. Hierop werden zij aangehouden. De politie onderzoekt de herkomst van de wijn.

Maastricht - Ongeval onder invloed

Op vrijdagavond, omstreeks 19.40 uur, vond er op het Koningin Emmaplein een ongeval plaats. Een 69 jarige automobilist uit Maastricht reed op het Koningin Emmaplein tegen een andere auto om vervolgens via het grasperk op de Statensingel een Publexbord te rammen en daarna op de tegenovergestelde rijbaan tot stilstand te komen. De automobilist had alcohol gedronken. Een blaastest kon niet met succes worden afgenomen en derhalve werd door de arts een bloedproef genomen. De man kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd.

Maastricht - Eenvoudige mishandelingen

Omstreeks het middernachtelijk uur fietste een 39 jarige inwoner van Maastricht over de rotonde Tongerseplein. Plotseling werd hij licht aangereden door een personenauto die met de rechterzijkant tegen het voorwiel van de fiets reed. De bijrijder stapte uit en gaf de benadeelde een vuistslag in zijn gezicht. De man stapte weer in de auto en verdween.

Op het Vrijthof werd een 22 jarige inwoner van Maastricht aangehouden. Hij had even te voren zonder aanleiding een 33 jarige inwoner van Elsoo een klap verkocht waardoor die ten val kwam. De vechtersbaas werd door de inmiddels gewaarschuwde politie in de kraag gevat.

Maastricht - Aanhouding

In het hoofdbureau van politie in Maastricht meldde vrijdagmiddag een 32 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man bekende dit jaar een zestal inbraken te hebben gepleegd en dat hij schoon schip wilde maken. Hij verklaarde 3 inbraken in Heerlen te hebben gepleegd, 2 in Kerkrade en 1 in Ohe en Laak. Verder bekende hij nog een autodiefstal in Heerlen. De man werd onmiddellijk aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Deel: ' Aanhouding ter zake vuurwapenwet in Valkenburg '
Lees ook