Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-10-2001

Politieberichten districten stad Utrecht, 11.15 uur
Aanhouding verdachte mishandeling

UTRECHT Op zaterdagavond heeft de politie een 31-jarige man uit Doorn aangehouden op verdenking van mishandeling van een 45-jarige automobilist uit IJsselstein. De man zou zonder aanleiding meerdere autos hebben gesneden en op t Goyplein de bestuurder uit IJsselstein een paar klappen hebben gegeven.

De politie trof op aanwijzing van diverse getuigen de man aan op de Heemstedelaan. De man gaf aan inderdaad betrokken te zijn geweest bij het incident op t Goyplein. De man was moeilijk te kalmeren en wilde steeds weglopen. Daarop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een reden voor zijn gedrag is nog onduidelijk.

Berover aangehouden

UTRECHT Op zaterdagochtend hebben twee passanten een berover achtervolgd en met behulp van een toezichthouder en politie-junior de 37-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats op de Tannhauserdreef te pakken gekregen.

De verdachte had een portemonnee uit een tas van een 58-jarige vrouw uit Utrecht gegrist en was er vervolgens hollend vandoor gegaan. Een alerte 54-jarige vrouw uit Utrecht en een 13-jarige jongen uit Utrecht besloten de achtervolging in te zetten. Op de Tannhauserdreef liep de verdachte in de armen van toezichthouder en politiejunior.

De man werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau. In zijn ondergoed werd de betreffende portemonnee aangetroffen.

Nepvuurwapen aangetroffen

UTRECHT De politie heeft op zaterdagmiddag op de kruising Vredenburg-Smakkelaarsveld een 12-jarige jongen uit Utrecht en een 15-jarige jongen uit IJsselstein aangehouden voor wapenbezit. De politie ontving de melding van passanten dat de twee jongens met een vuurwapen rondliepen.

De politie ging met diverse voertuigen naar de plek toe. Bij de aanhouding bleek het tweetal een nepvuurwapen bij zich te hebben. Omdat deze ook onder de Wet Wapens en Munitie valt en verboden is werden beide jongens naar het bureau overgebracht voor nader verhoor. In overleg met justitie zal de strafmaat worden bepaald.

Achtervolging door Utrecht

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie na een achtervolging vanaf Zeist door de stad Utrecht een 28-jarige automobilist zonder vaste woon- of verblijfplaats klemgereden op de Huizingalaan. De man bleek onder invloed van alcohol en verklaarde verdovende middelen te hebben gebruikt.

Surveillerende agenten zagen de automobilist slingerend op de Utrechtseweg in Zeist rijden. Omdat het vermoeden ontstond van een bestuurder die onder invloed van alcohol reed probeerden de agenten de man te laten stoppen. Deze ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor. De achtervolging richting De Bilt werd ingezet. Via de Biltsestraat kwam de bestuurder bij de Berenkuil Utrecht binnenrijden.

Diverse politievoertuigen werden ingeroepen om de man te dwingen te stoppen. De verdachte reed met hoge snelheid door de binnenstad, reed tegen het verkeer in en over verkeersdrempels. Uiteindelijk kon de man bij de Huizingalaan klem worden gereden toen hij via een fietspad langs het spoor wilde wegrijden. Met gepast geweld werd de man uit het voertuig gehaald en op de grond gelegd. Daarop werd de man meegenomen naar het bureau.

De man bleek onder invloed van alcohol en verklaarde verdovende middelen te hebben gebruikt. In zijn auto werd een kleine hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. De man is ingesloten voor nader verhoor.

Verdachten inbraak aangehouden
UTRECHT Op zaterdagavond heeft de politie een 15-jarige jongen en een 30-jarige en een 42-jarige man aangehouden op verdenking van inbraak en diefstal op de Floridadreef. Surveillerende agenten zagen op het industrieterrein van de autoboulevard de twee mannen uit Utrecht op een brommer zonder verlichting rijden die de jongen eveneens uit Utrecht op zijn fiets zonder verlichting voortduwde.

De jongen droeg een opvallende bult onder zijn kleding. Dit bleek een groot formaat zaklamp te zijn. Tevens werden een tas met o.a. een betonschaar en kniptang aangetroffen. De twee mannen hadden tassen bij zich met allerlei etenswaren. Daarop werd het drietal aangehouden op verdenking van inbraak en diefstal en voor nader verhoor meegenomen naar het bureau. Onduidelijk is nog waar de goederen vandaan komen.

Deel: ' Aanhouding verdachte mishandeling in Utrecht '
Lees ook