Arrondissementsparket Middelburg

Middelburg, 13 juni 2002

Aanhouding woninginbrekers

De recherche Goes heeft 5 personen aangehouden, die worden verdacht van een groot aantal woninginbraken in diverse regio's in Nederland. De daders kwamen de woningen binnen door middel de werkwijze "gaatjesboren". Bij dit soort woninginbraken zijn de daders voornamelijk op zoek naar autosleutels, waarna men vervolgens de personenauto's meeneemt.
Met de aanhouding van de verdachten is zicht gekregen op een groot aantal woninginbraken.
Het werkgebied van de verdachten strekte zich uit van Zeeland tot Gelderland.

Het onderzoek werd door het woninginbrakenteam gestart, nadat in de maand april in Kloetinge in diverse woningen werd ingebroken. Het onderzoek leidde naar een groep personen, die in Rotterdam verbleven. Na aanhouding bleek dat de verdachte geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland hadden.

Op 2 mei werd de eerste verdachte aangehouden. Op het moment van de aanhouding reed hij in een personenauto, die in Brabant bij een woninginbraak was ontvreemd. Tevens had hij goederen in zijn bezit die afkomstig waren van een woninginbraak in Vlissingen.

Op 3 mei werd een tweede verdachte door de wijkdienst aangehouden op de A58. Op het moment van de aanhouding reed hij in een personenwagen, die zojuist bij een woninginbraak in Goes was ontvreemd. Vervolgens bleek, dat er die nacht in drie woningen was ingebroken waarbij in totaal drie auto's werden ontvreemd.

Vorige week dinsdagavond 4 juni werden twee verdachten ter hoogte van Middelharnis aangehouden. Tijdens hun aanhouding reden zij in een gestolen auto, die bij een woninginbraak in Nieuwerkerk aan de IJssel ontvreemd was. In de auto werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen. Beide verdachten waren vermoedelijk op weg naar een inbraak.

Woensdag 5 juni werd de vijfde verdachte aangehouden. Op het verblijfadres van de verdachte in Rotterdam werd op 5 juni door de rechter-commissaris een doorzoeking gedaan. Hierbij werden een groot aantal goederen aangetroffen, welke afkomstig waren van woninginbraken. Tevens werd verder nog een vuurwapen en een contant geldbedrag gevonden. Tijdens het onderzoek zijn zes auto's inbeslaggenomen, die van woninginbraken afkomstig waren.

Vier verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de officier van justitie in Middelburg en zijn door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Eén van de verdachten is door de vreemdelingendienst uitgezet.

Deel: ' Aanhouding woninginbrekers in Middelburg '
Lees ook