Arrondissementsparket Den Haag

Den Haag, 30 mei 2002

Aanhoudingen en inbeslagname van heroine, geld en vuurwapens

Het Bureau Regionale Recherche van Politie Haaglanden heeft op maandag 27 mei in Amstelveen, Rotterdam en Schiedam zes mannen aangehouden. De mannen, in de leeftijden 28, 30, 33, 35, 39 en 42 jaar, worden verdacht van de in- en uitvoer van verdovende middelen, het in bezit hebben van vuurwapens en het deelnemen aan een criminele organisatie.

Bij drie doorzoekingen in de woningen van de verdachten onder leiding van een rechter-commissaris werden ruim 20 kilo heroïne, diverse valuta ter waarde van enige honderdduizenden euro's en vier vuurwapens aangetroffen. Alle goederen zijn in beslag genomen.

Op vrijdag 31 mei zullen vier van de zes verdachten worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Twee verdachten zijn op woensdag 29 mei, na verhoor, heengezonden. Eén van hen kreeg een proces-verbaal voor het overtreden van de Wet Wapens en Munitie. Tegen de andere verdachte werd onvoldoende bewijs gevonden om hem langer vast te houden.

In november 2001 startte Politie Haaglanden het onderzoek waarin nauw werd samengewerkt met de Britse autoriteiten. De organisatie hield zich bezig met de in- en uitvoer van verdovende middelen vanuit Turkije, via Nederland naar Engeland. De aanpak van georganiseerde drugscriminaliteit past binnen de korpsprioriteiten van Politie Haaglanden.

Deel: ' Aanhoudingen en inbeslagname van heroine, geld en vuurwapens '
Lees ook