Arrondissementsparket Amsterdam

Amsterdam, 15 juli 2002 Aanhoudingen medewerkers Stadstoezicht

Hedenmorgen zijn door de regiopolitie Amsterdam-Amstelland vier medewerkers van Stadstoezicht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij valsheid in geschrift en passieve/actieve ambtelijke omkoping. Op de huisadressen van de betrokken medewerkers hebben onder verantwoordelijkheid van de rechter-commissaris doorzoekingen plaatsgevonden. Hierbij zijn diverse goederen in beslag genomen.

Naar aanleiding van een aangifte van Stadstoezicht is in maart 2002 onder leiding van de officier van justitie een strafrechtelijk onderzoek gestart. Het onderzoek heeft betrekking op de frauduleuze verstrekking van parkeervergunningen door medewerkers van Stadstoezicht, gedurende de periode van januari 2001 tot heden.

Naast bovengenoemde medewerkers van Stadstoezicht zijn er ook nog 13 andere personen aangehouden die worden verdacht van het afnemen van frauduleuze parkeervergunningen, dan wel het bemiddelen hierin.

Op basis van de huidige stand van het onderzoek kan gesteld worden dat het om minimaal enkele tientallen fraudegevallen gaat. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Zoekwoorden:

Deel: ' Aanhoudingen medewerkers Stadstoezicht Amsterdam '
Lees ook