Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-10-2001

Politieberichten districten Stad Utrecht, 11.15 uur
Aanhoudingen met behulp van cameratoezicht

UTRECHT In de binnenstad werden in de nacht van zaterdag op zondag vijf verdachten aangehouden met behulp van cameratoezicht. Omstreeks half één kwam er bij de politie een melding binnen van een vechtpartij op de Bakkerstraat waarbij een 45-jarige man uit Utrecht het slachtoffer was. De daders werden met de cameras gevolgd toen zij wegvluchtten naar de Mariaplaats. Daar werden de drie verdachten in een horecagelegenheid aangehouden. Het betroffen drie jongens van 18, 18 en 20 jaar oud, allen afkomstig uit Utrecht. Omstreeks vijf uur zondagochtend signaleerden de cameras dat twee jongens een fiets in de Oudegracht gooiden, bij de Bakkersbrug. Zij werden aangehouden toen zij vanaf Achter Clarenburg, Hoog Catharijne wilden inlopen. De beide jongens, 19 en 24 jaar uit respectievelijk Tilburg en Udenhout, werden ingesloten op het politiebureau.

Dronken man rijdt tegen geparkeerde auto aan

UTRECHT - Een 41-jarige man uit Utrecht werd zaterdagavond om half twaalf aangehouden toen hij aan de Oudwijkerdwarsstraat een parkeerplaats zocht en daarbij een andere geparkeerde personenauto raakte.
Toen de politie bij de aanrijding ter plaatse kwam, roken de agenten dat de man had gedronken. Op het politiebureau wees de blaastest uit dat de man een alcoholpromillage van 1,55 in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zeven uur.

Vechtpartij Giessenplein

UTRECHT Een burenruzie was de oorzaak van een vechtpartij op straat om kwart over zeven zaterdagavond aan het Giessenplein. Diverse buurtbewoners hadden het met elkaar aan de stok toen de politie arriveerde. Met een schroevendraaier brachten zij elkaar verwondingen toe. Een 43-jarige man raakte hierbij gewond. De politie haalde de bewoners uit elkaar en hield een 48-jarige man en een 42-jarige vrouw uit Utrecht aan, verdacht van het steken met een schroevendraaier.

Snelheidscontroles

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg werd zaterdagmiddag tussen twee uur en kwart over vier een snelheidscontrole gehouden. Van de 2084 passerende autos reden er 264 te hard. Er werd zelfs een snelheid gemeten van 87 km/u waar maximaal 50 km/u toegestaan is.

UTRECHT Op de A-2 werd omstreeks negen uur zaterdagavond een 41-jarige man uit Aalsmeer aangehouden omdat hij met een snelheid van 150 km/u over de linkerrijbaan reed. Ter plaatse is maximaal 100 km/u toegestaan.

Drie verdachten van vuurwapenbezit aangehouden
UTRECHT Drie Utrechtsers, een 21-jarige, 26-jarige en 30-jarige, werden zaterdagmiddag omstreeks vier uur aangehouden op de Nieuwe Keizersgracht.
Zij worden ervan verdacht even daarvoor betrokken te zijn geweest bij een bedreiging met een vuurwapen bij een restaurant aan de snelweg A-2.
De getuige van de bedreiging had het kenteken van de auto doorgegeven aan de politie die de auto even later aantrof aan de Nieuwe Keizersgracht. In de auto van de mannen werd een vuurwapen aangetroffen.
De mannen zijn ingesloten voor verhoor.

Deel: ' Aanhoudingen met behulp van cameratoezicht in Utrecht '
Lees ook