Den Haag, 16 juli 2002

Aan de redactie

Aanhoudingen wegens autoinbraken en straatroven in Zevenhuizen, Gouda en Moerkapelle

Politie Hollands Midden heeft vorige week vijf jongeren van 15,16, 18 en 18 jaar uit Zevenhuizen en een 21-jarige Rotterdammer aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van autoinbraken, straatberovingen, diefstal van (brom-)fietsen en diefstal in vereniging. Tevens werd op 10 juli een 43-jarige man uit Zevenhuizen aangehouden op verdenking van heling van goederen afkomstig van deze diefstallen.

Alle verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris; vier van hen (15, 16,18 en 21 jaar) zijn in bewaring gesteld.

Na een groot aantal autoinbraken in de nacht van 8 op 9 maart in de gemeente Zevenhuizen/Moerkapelle is de politie een onderzoek gestart. De jongeren worden ervan verdacht te hebben ingebroken in auto's die geparkeerd stonden in onder andere de Swanlawijk, Burgemeester Klinkhamerweg, de Bloemenwijk, de Wilgenlaan, Kratonlaan, Van der Duynlaan, Hazeveld, Korenstraat, Zuidplasweg, Dorpsstraat, Beatrixlaan, Boerstraat, Esdoorn en het Weidplantsoen. De jongeren sloegen een autoruit in en namen vervolgens mobiele telefoons, geld, fotocamera's, zonnebrillen, jassen, CD's en laptops uit de auto's mee.

De andere inbraken c.q. berovingen werden in de eerste helft van dit jaar gepleegd. Uit onderzoek is gebleken dat de verdachten in wisselende samenstelling werkten, met name in Gouda, Zevenhuizen en Moerkapelle. Een aantal van de diefstallen en autoinbraken vond ook plaats in Rotterdam en Bleiswijk.

Het meerendeel van de berovingen op straat werden gedaan vanaf een scooter. Daarbij trok de bijrijder de tas of andere goederen weg bij fietsers of voetgangers. Een aantal van deze berovingen vond plaats op de Hoge en de Lage Gouwe te Gouda.

De politie onderzoekt de betrokkenheid van de verdachten in ongeveer vijftig zaken. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
De persofficier van justitie
Mw. mr. A. Rijsdorp
Telefoon (070) 381 3801

Deel: ' Aanhoudingen voor autoinbraken en straatroven in Zevenhuizen, Gouda .. '
Lees ook