DEFACTO

Aankondiging VideoPersbericht Wereld Niet Roken Dag: 30 mei

Aankondiging VideoPersbericht Wereld Niet Roken Dag: 30 mei om 13:30 uur

Met quote van Feyenoordspeler Patrick Paauwe over het thema Rookvrij Sporten

Datum VideoPersbericht: donderdag 30 mei - 13.30 uur

Voetbalvereniging Warga ontvangt in het kader van Wereld Niet Roken Dag (vrijdag 31 mei) met als thema Rookvrij sporten de eerste Gerbera-award. Dit is een award voor een organisatie of persoon die zich in de lijn van het thema van Wereld Niet Roken Dag verdienstelijk heeft gemaakt voor niet roken. De award wordt uitgereikt aan een jeugdelftal en het bestuur.

Verder legt Feyenoordspeler en UEFA-Cupwinnaar Patrick Paauwe uit waarom hij roken en sporten niet samen vindt gaan en waarom hij achter rookvrij sporten staat.

Niet alleen bij v.v. Warga is het rookvrij, ook het WK voetbal, dat op Wereld Niet Roken Dag van start gaat, is zoveel mogelijk een rookvrij evenement gemaakt. Tijdens de overhandiging zullen de jeugdspelers van Warga benoemen wat de maatregelen op het WK Voetbal zijn en waarom roken en sporten niet samengaan.

Gerberabloem
De Gerberabloem is vorig jaar door DEFACTO (voorheen Stivoro) als symbool voor niet roken geïntroduceerd. Toen werd op Wereld Niet Roken Dag de Tabakswet in de Tweede Kamer behandeld en is aan alle kamerleden een Gerbera uitgereikt.

Uitnodiging voor de Pers
De uitreiking van de Gerbera-award vindt plaats op woensdag 29 mei om 14.00 uur in de kantine van v.v. Warga aan de Kooistraweg in Warga. U bent van harte welkom bij deze overhandiging. Via bijgaand inschrijfformulier kunt u zich aanmelden. U kunt ook mailen naar p.dirven@bijlpr.nl.

////

Deel: ' Aankondiging VideoPersbericht Wereld Niet Roken Dag '
Lees ook