Provincie Drenthe


Aanleg rotondes Dieverbrug, Dwingeloo, Wapserveen

Assen, 19 augustus 1999
Persberichtnummer 99-145Direct na de bouwvakvakantie start op drie lokaties in de Gemeente Westerveld de aanleg van een rotonde. De werkzaamheden duren van maandag 23 augustus tot 1 december, of zoveel langer of korter dan nodig blijkt. Het verkeer komend van de rijkswegen A28 (Assen-Zwolle) en A32 (Zwolle- Heerenveen), en de provincialeweg N381 (Drachten -Emmen) wordt direct omgeleid.

Dieverbrug
Op het kruispunt van de provinciale wegen N371 (Rijksweg) en N855 (Dieverbrug/ Dwingelderdijk) worden de stoplichten vervangen door een rotonde. Tevens wordt langs de noordzijde van de Dwingelderdijk het fietspad verbreed. Volgend jaar zal bovendien een fietsbrug worden bevestigd aan de bestaande brug. Tegelijk met de wegwerkzaamheden wordt het busstation aangepast. Op het terrein van Arriva aan de Rijksweg wordt voor deze periode een tijdelijk station ingericht. Pas in de loop van de tweede week van de activiteiten wordt het verkeer omgeleid. De aansluiting van de weg genaamd Dieverbrug wordt afgesloten voor alle verkeer behalve fietsers en de geregelde busdienst. Doorgaand verkeer op de Rijksweg wordt omgeleid via een noodweg achter het Chinees Restaurant. Verkeer vanuit Dwingeloo wordt vanaf de Dwingelderdijk naar de noodweg geleid, waar tijdelijk verkeerslichten worden geplaatst.
De verkeersomleiding richting Diever is geregeld via Wittelte.

Dwingeloo
Ook de kruising van de provinciale weg N855 (Dieverbrug/ Spier) met de gemeentelijke wegen Dwingelderdijk en Entingheweg wordt ingericht met een rotonde.
Vanaf 23 augustus wordt de Dwingelderdijk in de richting Dwingeloo ruim een week afgesloten voor alle verkeer vanaf de H.S. Stevensweg / Keizerpad. Het verkeer wordt dan omgeleid via de H.S. Stevensweg en N855. Daarna wordt het doorgaand verkeer op de N855 omgeleid via de Dwingelderdijk. Plaatselijk verkeer vanuit Dwingeloo kan de N855 bereiken via de Valderseweg. De aansluiting van de Entingheweg op de N855 wordt afgesloten voor alle verkeer, behalve fietsers.

Wapserveen
De derde rotonde wordt aangelegd op het kruispunt van de Van Helomaweg (N353) met de wegen Midden en Westeinde. Tussen 23 augustus en 12 september kan het verkeer dit kruispunt nog passeren met enige beperkingen vanwege voorbereidingen. Vanaf 13 september wordt doorgaand verkeer op de N353 bij de rotonde Havelte en te Frederiksoord omgeleid via de A32. Bestemmingsverkeer wordt vanaf Havelte omgeleid via de Schipslootweg, en vanaf Frederiksoord via de Butenweg. Vrachtverkeer met bestemming Wapserveen wordt omgeleid via Wittelte. Plaatselijk verkeer van het Westeinde kan via de Van Helomaweg richting Havelte en via de Schipslootweg naar Wapserveen.

Fietsers kunnen gebruik blijven maken van het kruispunt!Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoon (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl

Deel: ' Aanleg rotondes Dieverbrug, Dwingeloo, Wapserveen '
Lees ook