Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 26-05-02 13:39

Uitgave zondag 26 mei 2002

AANPAK GEWELD EN OVERLAST CENTRUM ROTTERDAM (26 mei 2002)

In het centrum van Rotterdam heeft personeel van de wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum, samen met medewerkers van het Parkeerbedrijf, Spoorwegpolitie en Bereden brigade, zaterdagavond en -nacht, toezicht gehouden in het kader van de aanpak van overlast en geweld op straat. Er werden vier mensen aangehouden voor o.a.: diefstal en heling. Verder werden er 116 bekeuringen uitgeschreven voor verkeerd parkeren en 3 voor andere verkeerszaken. Vier wildplassers kregen eveneens een verbaal. Zaterdagnacht, om even voor half twee, meldde een burger dat er sedert zaterdagmiddag vier uur op de Mauritsweg een hond in een auto zat, die verzorging behoefde. De auto werd open gemaakt en de hond werd naar een politiebureau gebracht, waar hij zich tegoed deed aan flink wat water. Later in de nacht kwam de eigenaresse aan het bureau. Na een gesprek, ze vond zelf dat ze haar hond goed verzorgde, maar kon hem niet alleen thuis laten, verliet zij het bureau met haar huisdier.

FIETSENDIEF AANGEHOUDEN (26 mei 2002)
Zaterdagmiddag werd in de 2e Westblaakhof een 29-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van een fiets. Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum zagen tijdens de surveillance drie medewerkers van het Parkeerbedrijf Rotterdam achter een man op een fiets aanrennen. Door het geopende portierraam hoorde men dat de vluchter net een fiets had gestolen. Op de hoek van de Karel Doormanstraat en de Aert van Nesstraat zag een politieman kans om de man via het open raam vast te pakken. Hij rukte zich echter los en reed verder via de Karel Doormanstraat in de richting van het Weena. De vluchter reed zich vervolgens klem tussen stoelen en tafels van een terras van een restaurant. Daar werd de verdachte overmeesterd en overgebracht naar een politiebureau, waar hij is ingesloten.

BEROVING (26 mei 2002)
Twee meisjes en een jongen zijn in de nacht van zaterdag op zondag op de Kerkwervesingel beroofd. De 15-jarige jongen en de twee meisjes 15 en 16 jaar oud, alle drie afkomstig uit Rotterdam, werden benaderd een paar jongens uit een groep van ongeveer acht. Twee slachtoffers liepen lichte verwondingen op. De daders gingen er vandoor met een gsm, een pakje sigaretten, een portemonnee en een jas.

BRAND DOOR BLIKSEMINSLAG (26 mei 2002)
Zaterdagmiddag, omstreeks kwart over zes brak er brand uit in een woning aan de Erica, als gevolg van blikseminslag. De 79-jarige bewoonster zat in haar stoel in de woonkamer toen ze een enorme klap hoorde en vloog er een vuurbal door de kamer, die de woning weer verliet via een openstaand klapraam. Door de inslag ontstond er brand tussen het dak van de woningen. De brandweer was snel ter plaatse en bluste het vuur. Bij onderzoek bleek dat twee woningen rook- en waterschade hadden opgelopen. Niemand raakte gewond. Het bedrijf 'Salvage' draagt zorg voor de afdichting.

MAN MET MESSEN AANGEHOUDEN (26 mei 2002)
Zaterdagmiddag kwam er een melding bij de politie binnen dat er een man voor een café aan de Beijerlandselaan zou staan met een vuurwapen. De verdachte was weggereden in een VW Golf. Op de 2e Rosestraat zag men de wagen rijden. De auto werd aan de kant gezet en de 28-jarige verdachte aangehouden via een BTGV-procedure (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten).
Er werd geen vuurwapen gevonden, maar wel twee messen. Vermoedelijk heeft de verdachte op de Beijerlandeselaan bedreigingen geuit naar diverse mensen en een aantal aanrijdingen veroorzaakt. Verder was hij onder invloed van alcohol. De man is overgebracht naar een politiebureau.

ALGEMENE CONTROLE EN CONTROLE OPENBAAR VERVOER (26 mei 2002)

De politie van het district Feijenoord-Ridderster heeft zaterdag, in samenwerking met personeel van de RET een actie gehouden in de omgeving van de Beijerlandselaan en de Groene Hilledijk. Het accent lag op overtredingen op straat en zwart rijden in het openbaar vervoer. De politie heeft 32 bekeuringen uitgeschreven voor o.a.: algemene politieverordening, opgeven valse naam, alcoholgebruik op straat en belediging. De RET heeft 135 processen-verbaal uitgeschreven voor het rijden zonder geldig vervoersbewijs (18 betaalden gelijk de boete). In totaal werden 645 passagiers op dertien lijnen gecontroleerd. Twintig procent reed dus 'zwart'.

ALCOHOLCONTROLES (26 mei 2002)
VLAARDINGEN - De politie van het district Waterweg heeft zaterdagavond en -nacht, samen met medewerkers van het project Verkeershandhaving en de Parketpolitie, een alcoholcontrole gehouden op vijf verschillende locaties in Vlaardingen. In totaal werden 24 mensen ingezet. Er werden 500 blaastesten afgenomen, tegen negen automobilisten is proces-verbaal opgemaakt omdat ze te veel gedronken hadden. Bij één bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd. De politie van het district West hield zaterdagavond en -nacht een alcoholcontrole op de Tjalklaan, ter hoogte van de kinderboerderij. Er werden 571 blaastesten afgenomen en twaalf verkeersdeelnemers kregen een proces-verbaal omdat ze teveel gedronken hadden. Twee auto's waren niet APK gekeurd, één bestuurder had een ongeldig en een andere reed zonder rijbewijs.

Deel: ' Aanpak geweld en overlast centrum Rotterdam '
Lees ook