Amsterdam Airport Schiphol

Aanpassing luchtruimtestructuur kan tot vertragingen leiden

Dit is een gezamenlijk persbericht van de Nederlandse Luchtvaartsector

Schiphol, 24 februari - Passagiers met bestemmingen in Frankrijk en Zwitserland moeten vanaf 25 februari aanstaande rekening houden met vertraging. Ook doorgaande vluchten die van het luchtruim van beide landen gebruik maken kunnen de komende weken vertraging ondervinden. Dit is het gevolg van aanpassingen van de routes die door de hogere luchtlagen boven de beide landen lopen. De luchtverkeersleidingsdiensten in Frankrijk en Zwitserland voeren met ingang van donderdag aanstaande deze nieuwe routes in. De overgang naar het nieuwe routesyteem gaat gepaard met een tijdelijke beperking van de capaciteit, die tot vertragingen kan leiden. De verwachting is dat de betrokken verkeersleidingscentra binnen vier weken weer de volledige capaciteit kunnen bieden.

De Nederlandse luchtvaartmaatschappijen nemen maatregelen om de vertragingen zoveel mogelijk op te vangen, onder meer door doorgaande vluchten om te leiden. Dit kan echter langere vliegtijden met zich meebrengen.

Door de aanpassingen van de luchtwegenstructuur in Frankrijk en Zwitserland wordt de capaciteit van die luchtruimen blijvend substantieel vergroot. Deze aanpassingen maken deel uit van een Europees programma dat voorziet in een vergroting van de capaciteit van het Europese luchtruim om de groei van het luchtverkeer te kunnen accommoderen en vertragingen tegen te gaan.

990224

© Amsterdam Airport Schiphol

Deel: ' Aanpassing luchtruimtestructuur kan tot vertragingen leiden '
Lees ook