Gemeente Amersfoort


december 1999

Aanpassing openbare speelvoorzieningen

De gemeente Amersfoort past momenteel de openbare speelplaatsen aan, zodat ze beter voldoen aan de eisen van deze tijd. Aanleiding hiervoor was het Europese Veiligheidsbesluit van 1997, waarin de normen voor speelvoorzieningen zijn aangescherpt. Voor de aanpassing van de speelplekken wordt een miljoen gulden uitgetrokken. Het werk duurt tot eind februari.

Momenteel doet men de meest urgente aanpassingen. De overige speelplaatsen worden in twee fasen aangepast in 2000 en 2001. Dan voldoen de openbare speelplaatsen in Amersfoort weer aan alle veiligheidsnormen.

De strengere normen gelden voor de ondergrond, de ruimte rond het toestel en de technische eigenschappen ervan. Onder hoge toestellen komt een valdempende ondergrond, bijvoorbeeld zand of rubber tegels. Op enkele speelplaatsen breidt men de bestaande zachte ondergrond uit. Ook worden toestellen verplaatst, zodat er meer ruimte omheen komt. Waar nodig zal men toestellen vervangen of verwijderen. Direct omwonenden krijgen schriftelijk bericht, met uitleg over wat er gaat gebeuren en wanneer de werkzaamheden plaatsvinden. Ook de wijkmeldpunten worden op de hoogte gesteld.

Zoekwoorden:

Deel: ' Aanpassing openbare speelvoorzieningen Amersfoort '
Lees ook