Politie Midden- en West Brabant

Aanrijding met twee gewonden in Oosterhout

Datum: 1/7/2002
Auteur: Enny de Wit

Aanrijding met twee gewonden in Oosterhout

Bij een frontale aanrijding op de Bovensteweg Zuid te Oosterhout zijn op maandag 1 juli 2002 omstreeks 22.30 uur twee personen gewond geraakt. Beide mannen raakten ten gevolge van de aanrijding bekneld. De brandweer had ruim drie kwartier nodig om de mannen uit hun voertuigen te halen. Beide mannen zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Breda.

Op genoemd tijdstip reed een bestuurder van een personenauto in de richting van de Statendamweg. Door nog onbekende oorzaak raakte de auto vermoedelijk in de slip, reed de berm in en kwam vervolgens op de linker weghelft terecht. Op dat moment naderde een bestuurder uit Oosterhout met zijn bestelbus vanuit tegenovergestelde richting. Beide voertuigen botsten frontaal op elkaar. De klap was zo hevig dat de bestelbus over de vangrail vloog en schuin op het talud belandde.

De brandweer, die met twee autos ter plaatse was, moest het gehele dak van de personenauto verwijderen om de bestuurder te kunnen bevrijden. De politie sloot de Bovensteweg Zuid voor een aantal uren af voor alle verkeer in verband met de grote ravage. Het verkeer werd omgeleid. Dezelfde avond nog stelde de politie een technisch onderzoek in naar de oorzaak van de aanrijding.

De bestuurder van de personenauto hield een gebroken been over aan de aanrijding. De bestuurder van de bestelauto liep een gebroken heup en been op.

Deel: ' Aanrijding met twee gewonden in Oosterhout '
Lees ook