Politiebericht Friesland: Friesland 18-09-2001
Politieberichten van 17/9 (13.00 uur) tot 18/9 (07.00 uur)

Leeuwarden: inbraak auto
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een aan De Gealanden geparkeerd staande auto. Van de auto werd een ruit vernield, waarna de radardetector werd weggenomen. De 35-jarige eigenaar uit Leeuwarden deed aangifte.

Sneek: aanrijding onder invloed

Een 46-jarige inwoner van Sneek is maandag om 15.00 uur aangehouden, omdat hij onder invloed betrokken was bij een verkeersongeval. De man verzuimde op de Kerkhoflaan voorrang te verlenen aan een van rechts komende personenauto, die werd bestuurd door een 32-jarige plaatsgenoot. Beide bestuurders bleven bij de daarop volgende aanrijding ongedeerd. De 46-jarige Sneker moest op het bureau een blaasproef afleggen en gezien het resultaat, 600 ug/l, kreeg hij een proces-verbaal, werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod voor 6 uren.

Leeuwarden: getuigen gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval maandag om 16.15 uur op het Stationsplein. Omstreeks genoemd tijdstip reed een 18-jarige Leeuwarder over het fietspad, toen een 40-jarige plaatsgenoot vanaf een parkeerplaats de rijbaan opreed. De bromfietser schrok en kwam ten val, waarbij hij overigens ongedeerd bleef. Omdat de betrokkenen een verschillende lezing geven over de toedracht wil de politie graag in contact komen met getuigen van het ongeval.

Zwaagwesteinde: ongeval

Bij een ongeval maandag om 15.50 uur op de Noorderstationsstraat hebben twee inwoonsters van Kollumerzwaag van 22 en 20 jaar verwondingen opgelopen. De vrouwen zaten bij een 31-jarige plaatsgenoot in de auto, die aan de achterzijde werd aangereden door een andere auto toen hij op de weg stilstond om linksaf te kunnen slaan. De bestuurder van deze auto, een 21-jarige inwoner van Zwaagwesteinde, zag door de zware regenval te laat dat de auto stilstond. Door de klap van de aanrijding schoot de auto van de inwoner van Kollumerzwaag ook nog tegen een weer voor hem stilstaande auto. De twee vrouwen werden per ambulance naar het ziekenhuis in Dokkum vervoerd. Na controle konden zijn weer huiswaarts.

Leeuwarden: aanhouding

Een 35-jarige inwoner van Leeuwarden is maandag om 20.20 uur aangehouden, omdat hij personeel van een horecagelegenheid aan de Nieuwestad had bedreigd. De man had in de zaak al eerder moeilijkheden veroorzaakt en werd daarom door de personeelsleden verzocht te vertrekken. Toen hij daar geen gevolg aan gaf en hen begon te dreigen, werd de politie gewaarschuwd die hem vervolgens aanhield en naar het politiebureau overbracht.

Follega: te snel, rijbewijs kwijt

Van een 32-jarige automobilist uit Lemmer is maandag om 19.25 het rijbewijs ingevorderd. De man reed op de A6 met een auto met aanhanger 140 km/u. Voor auto`s met aanhangwagen geldt een maximumsnelheid van 80 km/u.

Drachten: diefstal auto

Op de Oliemolenstraat is maandag tussen 12.45 en 22.55 uur een auto gestolen. Het betreft een beige Toyota Corolla met het kenteken NR-66-FK. De 50-jarige eigenaar uit Oudega (Sm.) deed aangifte.

Leeuwarden: aanhouding geluidsoverlast

Een 32-jarige Leeuwarder is maandag tegen middernacht aangehouden omdat hij bij herhaling geluidsoverlast had veroorzaakt. Bij de aanhouding in zijn woning aan de Vuurdoornstraat werd tevens alle geluidsapparatuur in beslag genomen.

Haulerwijk: onder invloed

Een 29-jarige inwoonster van Kollum is dinsdag om 01.20 uur op De Splitting aangehouden, omdat zij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies de vrouw 420 ug/l, waarvoor zij een proces-verbaal en een rijverbod voor 4 uren kreeg.

Leeuwarden: onder invloed

Een 25-jarige inwoner van Leeuwarden is dinsdag om 02.15 uur op Adlansdyk aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies de man 475 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 4 uren kreeg.

Leeuwarden: bromfietser onder invloed

Een 40-jarige inwoonster van Leeuwarden is dinsdag om 02.00 uur op de Mr. P.J. Troelstraweg aangehouden, omdat hij onder invloed op een bromfiets reed. Op het bureau blies de man 895 ug/l, waarvoor zij een proces-verbaal en een rijverbod voor 11 uren kreeg.

Leeuwarden: aanhouding inbraak

Een 36-jarige Leeuwarder is dinsdag om 05.00 uur aangehouden op verdenking van inbraak in een winkel aan de Vijzelstraat. Surveillerende agenten zagen de verdachte op de Noorderweg met twee onbekend gebleven personen lopen en wilden hen aanspreken. De fietser ging er echter meteen vandoor, maar werd kort daarop op De Oldegalieen in de bosjes aangetroffen. Hij bleek in het bezit te zijn van een aantal loten en een grote hoeveelheid kleingeld. Men ging vervolgens op onderzoek uit en trof op de Vijzelstraat een winkel met een opengebroken deur aan. Nadat de eigenaar van de winkel gewekt was, bleek dat de gehele kassa was weggenomen met daarin een hoeveelheid kleingeld en loten. De politie heeft ook nog gezocht naar de andere twee personen maar deze niet meer aangetroffen. De Leeuwarder werd op het politiebureau ingesloten.
Bureau Communicatie: 058 8808272

Deel: ' Aanrijding onder invloed in Sneek '
Lees ook