Korps: Flevoland, plaats: Lelystad/Almere 27-03-2003 Aanrijdingen op A6
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-51 40 19 52

Vanaf 14:30 is M. Westerink bereikbaar voor interviews.

Aanrijdingen op de A6

LELYSTAD Op de rijksweg A6 tussen Lelystad en Almere heeft donderdagmorgen rond half acht een aantal aanrijdingen plaatsgevonden. Daarbij is een motorrijder met nog onbekende woonplaats en leeftijd om het leven gekomen. Volgens de politie was er sprake van in totaal zes aanrijdingen. Drie in de richting Almere en drie in de omgekeerde rijrichting. Ruim 40 autos, een vrachtwagen en twee motoren raakten betrokken. In totaal raakten 24 mensen gewond. Een van hen was bekneld en de brandweer heeft deze uit de auto bevrijd. De oorzaak is vermoedelijk de plotselinge, dichte mist.

De hulpverleningsdiensten hebben de gewonden behandeld en een aantal van hen werd overgebracht naar de diverse ziekenhuizen in Flevoland. Er was voornamelijk sprake van nek-, borst- en rugletsel. Veertien gewonden werden overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis, zeven naar het Flevoziekenhuis en drie naar het Dr. Jansenziekenhuis. Andere betrokkenen zijn op het politiebureau in Lelystad opgevangen door politie, Bureau Slachtofferhulp en het Rode Kruis.

Informatienummer
De gemeente Lelystad heeft een speciaal telefoonnummer ingesteld. Iedereen die informatie wil over de mogelijke betrokkenheid van familie of kennissen, kan bellen met 0900-2663373 (35 eurocent per minuut).

Files
Door de aanrijdingen ontstonden er op beide weghelften files, waarin ook een aantal kop-staart botsingen plaatsvond. Hierbij was er alleen sprake van blikschade. Niemand raakte daarbij gewond. De A6 werd tegen acht uur in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer. Daardoor ontstonden in beide richtingen files. Bij Emmeloord werd het verkeer omgeleid via de N50, waardoor ook daar de nodige opstoppingen ontstonden. Ter plaatse heeft de verkeersongevallendienst van de politie technisch onderzoek gedaan. Een helikopter van het Korps Landelijke Politiediensten heeft overzichtfotos gemaakt. Op het moment van schrijven van dit bericht, is de weg nog steeds gestremd.

Inzet
De GGD heeft 12 ambulances ingezet waarvan twee uit Gooi en Vechtstreek. De brandweer heeft 26 brandweerlieden en zes voertuigen ingezet. De politie heeft meer dan 40 agenten in moeten zetten voor hulpverlening en afzetting van de weg. Zij kreeg daarbij assistentie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Ook Rijkswaterstaat heeft geassisteerd. Het Veilig Op Straat-team houdt toezicht op de verplaatste autos, totdat ze definitief weggesleept kunnen worden.

Deel: ' Aanrijdingen op de A6 tussen Lelystad en Almere '
Lees ook