RABOBANK NEDERLAND

Aanscherping strategie Rabo Securities

AANSCHERPING STRATEGIE RABO SECURITIES

De directie van Rabo Securities, het aandelen- en fusie- en overnamebedrijf van Rabobank International in Amsterdam en Londen, is voornemens om de bestaande activiteiten van Rabo Securities te reorganiseren waarbij een verscherpte focus in de institutionele markt en een nauwere samenwerking met het retail- en wholesalebedrijf van de Rabobank Groep tot een verbetering van de resultaten moet leiden.

De aangepaste strategie moet leiden tot een verbetering van de financiële resultaten. Hiertoe zullen de huidige activiteiten van Rabo Securities worden samengevoegd tot drie business units, te weten: Equity Trading, Sales & Research (1), Equity Derivatives (2) en Corporate Advisory (3), waarbij onder meer wijzigingen in de organisatie en personele bezetting vereist zijn. De personele bezetting wordt met circa 15% teruggebracht.

De aanleiding is de verslechterde situatie op de aandelenmarkt en de markt voor fusies en overnames.

De directie van Rabo Securities heeft de voorgenomen besluiten inmiddels ter advisering voorgelegd aan de Ondernemingsraad van Rabobank Nederland.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:
Véronique Schyns
tel. 030 216 43 04
mobiel 06 51024991

Over de Rabobank Groep
De Rabobank Groep is een brede financiële dienstverlener. Door de coöperatieve grondslag is de Rabobank Groep er primair voor de klant. Alle onderdelen van de Groep werken nauw samen om de klanten tegen de best mogelijke prijskwaliteitsverhouding een breed pakket aan te bieden van financiële diensten en producten zoals betalen, sparen, lenen, verzekeren en beleggen. De Groep bestaat uit 369 zelfstandige lokale coöperatieve Rabobanken met gezamenlijk ruim 925.000 leden en uit bekende dochterondernemingen als Robeco, Interpolis, Schretlen en Co, Effectenbank Stroeve, Rabobank International, De Lage Landen, Rabo Vastgoed en Gilde Investment. Internationaal is de groep met 143 vestigingen vertegenwoordigd in 34 landen. De Rabobank heeft de hoogste waarderingen voor kredietwaardigheid van de grote ratinginstituten. De Rabobank Groep heeft op de Nederlandse thuismarkt 9 miljoen particuliere en zakelijke klanten en is marktleider op vrijwel alle gebieden van financiële dienstverlening.

31 mei 02 19:34

Deel: ' Aanscherping strategie Rabo Securities '
Lees ook