Ingezonden persbericht

Lycos Top 10 van september

Aanslagen VS beheersen Lycos Top 10

Haarlem, 3 oktober 2001 - Zoekmachines op Internet zijn de afgelopen maand overspoeld door mensen die zochten naar nieuws en achtergronden over de aanslagen op het World Trade Center in New York en het Pentagon in Washington. Vandaar dat de zoektermen World Trade Center, New York en Osama Bin Laden hoog scoorden in de Lycos Top 10. De zoekterm Ringtones heeft echter zijn nummer één positie weten te behouden. Uiteraard ontbreken ook de favorieten Dragonball Z en Pokémon niet in de Lycos Top 10.

De zoekterm Nostradamus bleek eveneens hoog te scoren. Reden voor deze ongekende populariteit van deze meest bekende profeet in de wereld is de circulatie van de volgende uitspraak via het internet:

In the City of God there will be a great thunder,
two brothers torn apart by chaos,
while the fortress endures, the great leader will sucumb. The third big war will begin when the big city is burning.

Deze profetie werd weer uit de kast gehaald naar aanleiding van de terreuraanslagen in Amerika. Uit nader onderzoek bleek echter dat deze uitspraak helemaal niet van Nostradamus kon zijn.

Britney Spears en Pamala Anderson zijn terug van weggeweest. In de Lycos Zomer Top 10 waren beide dames niet meer terug te vinden. Nu blijken ze weer op nummer 8 en 10 te staan. Jennifer Lopez heeft haar populariteit iets zien teruglopen. Vorige maand nog op nummer 7 nu op nummer 9. Mogelijk heeft haar huwelijk hierin een rol gespeeld. Zij is nu immers geen begeerde vrijgezelle dame meer.

De Lycos Top 10*

1) Ringtones

2) Dragonball Z

3) Nostradamus

4) Pokémon

5) World Trade Center

6) New York

7) Osama Bin Laden

8) Britney Spears

9) Jennifer Lopez

10) Pamela Anderson


* Algemene onderwerpen, zoals het weer, het nieuws, mp3's, maar ook bedrijfsnamen worden bij het samenstellen van de Lycos Top 10 buiten beschouwing gelaten - de Lycos Top 10 is samengesteld aan de hand van de meest populaire zoektermen van afgelopen maand. De Lycos Top 10 is ook te lezen op http://www.lycos.nl/channels/specials/top50.html.

"Lycos.nl is één van de meest bezochte zoekmachines in Nederland en dat is ook niet verwonderlijk", aldus Joost Boermans, marketingmanager van Lycos Nederland. "Omdat wij voor onze klanten de beste sites selecteren, krijgen zij wat ze zoeken. Hiervoor is zelfs een speciale redactie in het leven geroepen. Deze redactie stelt de Link Directory samen, voorziet de geselecteerde sites van een korte beschrijving en zet het Lycos-hondje er als herkenningsteken bij. De klant weet dan dat hij of zij iets goeds krijgt."

Deel: ' Aanslagen VS beheersen Lycos Top 10 '
Lees ook