Ingezonden persbericht


Aantal verkochte films op Blu-ray stijgt in 2011 met 60%


· Steeds meer mensen genieten van films op Blu-ray
· In de laatste twee maanden van dit jaar gaan half miljoen films op Blu-ray over de toonbank
· Animatie- en actiefilms meest populair

Voorburg, 15 november 2011 - Steeds meer mensen genieten van films op Blu-ray. Het aantal verkochte films op Blu-ray Disc neemt dit jaar met 60% toe. In 2010 gingen er anderhalf miljoen Blu-ray Discs over de toonbank. Dit jaar zullen dat er ongeveer 2,4 miljoen zijn. Traditiegetrouw zijn november en december de topmaanden voor Blu-ray. De verwachting is dat Nederlanders in de laatste twee maanden van dit jaar zo'n half miljoen films op Blu-ray Disc aanschaffen voor eigen gebruik of om cadeau te geven. Want bij degenen die thuis films willen beleven zoals in de bioscoop, zullen de nieuwste Blu-ray films hoog op het verlanglijstje staan. Lion King, Star Wars, Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 en Bridesmaids beloven de Blu-ray kaskrakers van december te worden.

Inmiddels gebruikt 1 op de 6 huishoudens een Blu-ray speler om van films te genieten in de beste beeldkwaliteit. Op Blu-ray zijn met name actiefilms en animatiefilms populair. Dat zijn genres waarbij de onovertroffen beeldkwaliteit van Blu-ray maximaal tot zijn recht komt. Overigens kiest de Nederlander niet alleen voor films die net uit zijn. Ook films die al langer uit zijn worden steeds vaker verkocht. Meer dan de helft van de verkochte films op Blu-ray zijn zogenaamde catalogustitels, zoals The Hangover, Inglourious Basterds, Beauty & The Beast en Braveheart.

Onderzoek toont aan: met Blu-ray beleef je films nóg intenser

Blu-ray geeft een entertainmentervaring die mensen meer bij films betrekt dan bij een DVD, blijkt uit neurologisch onderzoek. De onderzoekers van Mindlab International hebben de aandacht, emotie en betrokkenheid van mensen getest bij het kijken van films die op verschillende dragers voor home entertainment staan. Uit het onderzoek blijkt dat films op 3D Blu-ray Disc het hoogste scoren op aandacht, emotie en betrokkenheid. 3D Blu-ray wordt op de voet gevolgd door de gewone Blu-ray Disc. Mensen voelen zich het minst betrokken bij films op DVD.

3D Blu-ray
3D Blu-ray is de ideale manier om de overweldigende 3D filmbeleving uit de bioscoop naar de huiskamer te halen. Sinds de introductie in 2010 kiezen steeds meer mensen voor een 3D Blu-ray speler. In december zal één op de twee verkochte Blu-ray spelers een 3D Blu-ray speler zijn. GfK Retail and Technology verwacht dat er dit jaar in Nederland circa 155.000 3D Blu-ray spelers worden verkocht.

Na het succes van de films IMAX: Deep Sea, Tron Legacy, De Verschikkelijke Ikke en Rio op 3D Blu-ray, brengen de filmmaatschappijen in aanloop naar de feestdagen nieuwe 3D films uit.

Klik hier voor een overzicht van de topfilms op 2D en 3D Blu-ray.

Over Blu-ray
Met Blu-ray geniet van je van beelden als nooit tevoren. De HD-beelden zijn overweldigend, doordat ze vijf keer scherper zijn dan op DVD. Een Blu-ray speler speelt ook DVD's af, waardoor je ook van je filmcollectie op DVD kunt genieten. En Blu-ray is heel betaalbaar.

Zie voor meer informatie over de Stichting Blu-ray Disc Promotie Benelux: https://www.facebook.com/BlurayBenelux

Deel: ' Aantal verkochte films op Blu-ray stijgt 2011 met zestig procent '


Lees ook