FNV

Aantal vrouwelijke leden groeit met 2.200

Het aantal vrouwelijke leden van de FNV is in 2002 gegroeid met 2.200. Het totale aantal vrouwen onder FNV-leden komt daarmee op ruim 350.000. Het percentage vrouwen loopt op van 28,7 naar 29,1.

Dat blijkt uit de 8 maart-enquête die de FNV net als voorgaande jaren bekendmaakt op internationale vrouwendag.
Ze werd gepresenteerd tijdens een druk bezochte bijeenkomst in de Beurs van Berlage door FNV vice-voorzitter Kitty Roozemond: 'De groei zit bij de vrouwen. Het totale ledental nam in 2002 iets af, met 0,3 procent, 4.000 leden, vooral bij FNV Bondgenoten. Dat verlies was groter geweest als het aantal vrouwelijke leden niet was gestegen. Met andere woorden: dankzij de vrouwen blijft de schade beperkt.'

Opvallend is de stijging van het aantal vrouwen bij de Nederlandse Politiebond met 1,2 procent. Andere bonden waar steeds meer vrouwen lid van worden zijn ABVAKABO FNV en de onderwijsbond AOb. De Kappersbond FNV scoort zoals altijd het hoogst. Maar liefst 96,8 procent van de leden is vrouw.

De verjonging van de FNV komt van de vrouwen. De gemiddelde leeftijd van vrouwelijke leden ligt beduidend lager dan die van de mannen. De meeste vrouwen (53,8 procent) zijn jonger dan 44 jaar. De meerderheid van de mannen (60 procent) is ouder dan 44 jaar.

Het aandeel van vrouwen in de bondsraad is na een lichte terugval weer gestegen van 16,6 naar 18,1 procent. Ondanks de lichte stijging is de bondsraad nog steeds geen afspiegeling van het percentage vrouwelijke leden.

Zoekwoorden:

Deel: ' Aantal vrouwelijke leden FNV groeit met 2.200 '
Lees ook