Schiphol/Rijk, 10 januari 2000

Betreft: Aanzienlijke prestatiewinst met Windows 2000

Geachte redactie,

Zoals u weet is Windows 2000 op 15 december 1999 in productie gegaan en vanzelfsprekend is Windows 2000 in het jaar 2000 zeer belangrijk voor Microsoft. Ik wil daarom uw aandacht vragen voor de aanzienlijke vooruitgang die Microsoft heeft geboekt op het gebied van de prestaties van het nieuwe besturingssysteem. Hier zijn de resultaten:

Volgens onafhankelijke tests, uitgevoerd door Ziff-Davis Labs en IT Week is Windows 2000 Professional 39 procent sneller dan Windows 95, 30 procent sneller dan Windows 98 en tot 24 procent sneller dan Windows NT Workstation
4.0, in configuraties met 64MB geheugen of meer. Meer informatie is vinden op: www.microsoft.com/windows2000/guide/platform/performance/default.asp

Dell heeft (SPECWeb 99) testresultaten ingediend bij de Standard Performance Evaluation Corporation waaruit blijkt dat Windows 2000 Server op een PowerEdge 2400 server met één processor 30 procent sneller is dan Linux op een server met één processor. Andere SPECWeb-resultaten die zijn gebaseerd op SPECWeb 99 laten zien dat Windows 2000 Server tot 80 procent sneller is dan Windows NT Server 4.0 en tot 60 procent sneller dan Sun Solaris op SPARC in webserver-omgevingen. Op www.spec.org zijn de details te vinden.

Gecontroleerde TPC-H resultaten, ingediend door Hewlett-Packard wijzen uit dat de prestaties Windows 2000 Advanced Server op een achtvoudige server vergelijkbaar zijn met die van Sun Solaris op een duurdere SPARC-configuratie met 12 processors, voor minder dan een derde van de kosten. Zie www.tpc.org voor de details.

Tests van Compaq met de SAP Standard 4.5 B Retail benchmark laten zien dat Windows 2000 Advanced Server de beste SAP-retailprestaties biedt. Zie www.sap.com/products/technology/bench.htm voor details.

Verder heeft HP met Windows 2000 een belangrijke verbetering van de prestaties geconstateerd, onder meer op HP desktop PC's, notebooks en servers. HP heeft met name de prestaties van webservers gemeten en heeft verbeteringen geconstateerd van meer dat 60 procent met een viervoudige NetServer. Benchmarks op HP Vectra's onder Windows 2000 Professional waren 20 procent sneller dan systemen onder Windows NT Workstation 4.0. Ten slotte resulteerden benchmarks op HP notebooks met 192MB geheugen en onder Windows 2000 in 19 procent prestatiewinst ten opzichte van dezelfde systemen onder Windows 98. Meer details over de resultaten van de prestatiestests zijn te vinden op de site van Microsoft:
www.microsoft.com/windows2000/guide/platform/performance/default.asp en hier is tevens informatie over de Windows 2000-support van HP te vinden.

Verder heeft Microsoft de Windows 2000 site geheel opnieuw vormgegeven, waardoor het nu nog eenvoudiger is om te navigeren en informatie te vinden. De nieuwe URL is: www.microsoft.com/windows2000.

Wanneer u interesse heeft in het uitvoeren van tests in uw eigen laboratorium, kunt u met ondergetekende contact opnemen. Microsoft heeft bovendien een aantal nieuwe documenten opgesteld met richtlijnen voor het configureren en optimaliseren van uw systemen voor de beste Windows-prestaties.

Met vriendelijke groet,

Michiel Gosens
Public Relations Manager Microsoft

Zoekwoorden:

Deel: ' Aanzienlijke prestatiewinst met Windows 2000 '
Lees ook