ABBEY GARDY, LLP

Abbey Gardy, LLP spant groepsgeding aan Koninklijke Ahold

Abbey Gardy, LLP spant groepsgeding aan tegen Koninklijke Ahold NV wegens beursfraude

New York, February 28 /PRNewswire/ -- Abbey Gardy, LLP heeft in de Arrondissementsrechtbank van de Verenigde Staten voor het zuidelijke district van New York een groepsgeding aangespannen namens een groep (de 'Groep') die bestaat uit alle personen of entiteiten die tijdens de periode van 6 maart 2001 t/m 21 februari 2003 (de 'betreffende periode') aandelen van Koninklijke Ahold N.V. (dat zaken doet onder de naam Royal Ahold, Inc. --'Ahold' of het 'Bedrijf') (NYSE-symbool: AHO News) hebben gekocht.

Volgens de aanklacht hebben de gedaagden paragraaf 10(b) en 20(a) van de Securities Exchange Act van 1934 en de daaronder vallende regel 10b-5 overtreden door tijdens de betreffende periode op de markt een reeks wezenlijke misrepresentaties te publiceren en zodoende de prijs van zgn. Ahold American Depositary Receipts of 'ADR's' kunstmatig op te drijven. Volgens de aanklacht heeft Ahold in 2001 en 2002 een reeks materieel valse en misleidende verklaringen gepubliceerd met betrekking tot de bedrijfsresultaten en financiële positie van het bedrijf. In de aanklacht wordt verder beweerd dat Ahold op 24 februari 2002 de markt heeft geschokt door een persbericht te publiceren waarin onder meer werd aangekondigd dat de bedrijfswinst van Ahold voor het fiscale jaar 2001 en de verwachte bedrijfswinst voor het fiscale jaar 2002 ten minste USD 500 miljoen te hoog waren opgegeven, en dat vanwege deze onjuiste weergave de financiële rapporten van Ahold voor het fiscale jaar 2001 en de eerste drie kwartalen van 2002 opnieuw moesten worden opgesteld. Zodra dit nieuws bekend werd, daalde de prijs van Ahold-aandelen scherp.

De eiser eist schadevergoeding namens allen die tijdens de betreffende periode Ahold-aandelen hebben gekocht of anderszins verworven. Als u tijdens de betreffende periode Ahold-aandelen hebt gekocht of anderszins verworven, en ofwel vanwege deze transactie geld hebt verloren of de aandelen nog steeds bezit, kunt u zich bij het geding aansluiten als hoofdeiser. Als u tijdens de betreffende periode Ahold-aandelen hebt gekocht, kunt u uiterlijk 28 april 2003 verzoeken dat het gerechtshof u als hoofdeiser aanstelt.

De advocaten van Abbey Gardy, LLP hebben ruime ervaring op het gebied van groepsgedingen i.v.m. beursfraude en hebben de hoofdrol gespeeld in grote zaken, met als resultaat de vergoeding van honderden miljoenen dollar aan investeerders. Als u dit geding wilt bespreken of als u vragen hebt over deze kennisgeving of over uw rechten als mogelijk groepslid of hoofdeiser, kunt u contact opnemen met Nancy Kaboolian, Esq. bij Abbey Gardy, LLP op +1 (800) 889-3701 (in de VS) of via e-mail op Nkaboolian@abbeygardy.com .

Contactpersoon: Nancy Kaboolian, Esq. bij Abbey Gardy, LLP, +1-800-889-3701
(in de VS), Nkaboolian@abbeygardy.com/

Website: https://www.abbeygardy.com

28 feb 03 08:45

Deel: ' Abbey Gardy, LLP spant groepsgeding aan tegen Koninklijke Ahold '
Lees ook