ABN AMROPress Room
Amsterdam, 18 July 2001

ABN AMRO rondt verkoop European American Bank af

ABN AMRO heeft vandaag bekend gemaakt dat het de verkoop van de European American Bank (EAB) aan Citibank heeft afgerond. De overeengekomen transactieprijs bestaat uit een aandelenbelang ter waarde van USD 1,6 miljard (waarbij 3,34x de boekwaarde van de materiële activa wordt betaald), de overname van USD 350 miljoen aan preferente aandelen en een prijscorrectie voor het door EAB geboekte resultaat tot aan de sluitingsdatum; een resultaat dat in de komende weken wordt vastgesteld. De overeenkomst is inmiddels goedgekeurd door de diverse relevante toezichthoudende instanties.

European American Bank (EAB) is een in New York State geregistreerde bank met 97 vestigingen gericht op commercial en retail banking activiteiten in New York en omgeving. EAB richt zich daarnaast via vestigingen door het hele land op lease-activiteiten.

De verkoop van EAB onderstreept de focus van de business unit Consumer & Commercial Clients van ABN AMRO op het verder uitbreiden van de toonaangevende positie in het Midden-Westen van de Verenigde Staten. Zoals eerder bekend gemaakt, zullen de verkoopopbrengsten worden gebruikt voor de gedeeltelijke financiering van Alleghany Asset Management en de commercial bank Michigan National Corporation. Beide transacties werden de afgelopen maanden met succes afgerond.

ABN AMRO in Noord-Amerika

Het hoofdkantoor van het Noord-Amerikaanse bedrijf van de bank is gevestigd te Chicago. ABN AMRO Noord-Amerika heeft een balanstotaal van USD 76 miljard en telt ruim 20.000 werknemers in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. De belangrijkste dochterondernemingen van ABN AMRO Noord-Amerika zijn ABN AMRO Incorporated (investment banking, adviesdiensten en effectenmakelaars), ABN AMRO Asset Management (USA) LLC; LaSalle Bank in Chicago; Standard Federal Bank en Michigan National Bank in Michigan. Standard Federal en Michigan National zullen eind 2001 worden samengevoegd.

Meer informatie:Persvoorlichting, +31 20 6288900 Investor Relations, +31 20 6287835

ABN AMRO Bank N.V.
Press Relations (HQ1190)
Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam
The Netherlands
Tel. +31 20 628 89 00
Fax. +31 20 629 54 86

Deel: ' ABN AMRO rondt verkoop European American Bank af '
Lees ook