ABN AMROAmsterdam, 13 mei 2002

ABN AMRO start verkoop beleggingsfondsen van derden

ABN AMRO is op beperkte schaal begonnen met de verkoop van een ruime selectie beleggingsfondsen van Robeco, Fidelity, Delta Lloyd, Ohra en Triodos. ABN AMRO is hiermee de eerste bank in Nederland die onder eigen naam aan al haar klanten naast de ABN AMRO beleggingsfondsen, tegen dezelfde condities ook fondsen van andere partijen aanbiedt.

Het aanbieden van een groter assortiment beleggingsfondsen is in lijn met de trend die ABN AMRO in de markt waarneemt, waarbij klanten hun vermogen toenemend in beleggingsfondsen willen aanhouden, in plaats van in individuele aandelen. Bovendien sluit het aanbieden van een groter assortiment beleggingsfondsen naadloos aan bij het nieuwe bedieningsconcept van ABN AMRO in Nederland. De keuzevrijheid van de klant neemt toe en het persoonlijk advies aan de klant wordt uitgebreid. Het nieuwe concept biedt de klant met bankshops, advieskantoren, geldautomaten, internet en customer contact centra, de mogelijkheid te bankieren op een wijze die aansluit bij zijn of haar behoefte.

Voorheen konden klanten beleggingsfondsen van derden alleen via een klassieke beursorder aanschaffen. Hiervoor betaalde een klant dan bewaarloon en de standaard beursprovisie. Door deze introductie van fondsen van derden, is dat niet langer nodig. De geselecteerde beleggingsfondsen van Robeco, Fidelity, Delta Lloyd, Ohra en Triodos worden door de beleggingsadviseurs in hun advisering naast de ABN AMRO fondsen meegenomen. Deze fondsen kunnen via een girale effectenrekening worden aangeschaft. Net als voor de ABN AMRO beleggingsfondsen betaalt de klant hiervoor geen bewaarloon en een lagere aan- en verkoopprovisie. Bovendien kan de klant via alle ABN AMRO verkoop kanalen beschikken over koers- en fondsinformatie, prospectie en jaarverslagen van deze beleggingsfondsen.

In de regio Rotterdam is door de beleggingsadviseurs van ABN AMRO begonnen met de advisering over- en verkoop van deze beleggingsfondsen. Verder kunnen de fondsen worden aangeschaft via de telefonische Beleggingslijn of via ABN AMRO Internet Bankieren op www.abnamro.nl. Bij gebleken succes wordt deze aanpak nog deze zomer over het gehele land uitgerold. Dan komt ook uitgebreide koers- en fondsinformatie over de fondsen beschikbaar op de ABN AMRO website.ABN AMRO Bank N.V.

Afdeling Persvoorlichting (HQ1190)
Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam

Tel. 020 628 89 00
Fax. 020 629 54 86

Please read our disclaimer.
Copyright © 1998-2002 ABN AMRO Bank N.V.
All rights reserved.

Deel: ' ABN AMRO start verkoop beleggingsfondsen van derden '
Lees ook