Gemeente Amsterdam


Aboutaleb nieuwe directeur MEC van de Bestuursdienst Amsterdam

De heer Ahmed Aboutaleb wordt de nieuwe directeur van de sector Maatschappelijke, Economische en Culturele Ontwikkeling (MEC) van de Bestuursdienst Amsterdam. Aboutaleb volgt hiermee Freek Ossel op, die per 1 augustus vertrekt.
Aboutaleb is op dit moment nog directeur van FORUM, instituut voor Multiculturele Ontwikkeling, en treedt per 1 oktober in dienst van de gemeente Amsterdam. Daarvoor was hij werkzaam als manager bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (1995-1998), was hij hoofd van de afdeling Voorlichting van de Sociaal Economische Raad (1992-1995) en was hij persoonlijk voorlichter van staatssecretaris Simons tijdens het derde kabinet Lubbers (1988-1992). Aboutaleb heeft ook als verslaggever gewerkt bij onder andere RTL-4, RVU televisie, de NOS-radio en Veronica radio.
Hij is enthousiast over zijn nieuwe werkomgeving: "Het is goed om na zes jaar weer in Amsterdam actief te worden. De demografische veranderingen in de hoofdstad boeien mij mateloos. Het is een geweldige kans mee te mogen denken over de toekomst van een stad waar zoveel verschillende soorten mensen een warme plek proberen te vinden."
Naast zijn dagelijks werk is Aboutaleb lid van diverse commissies. Zo is hij sinds 2001 kroonlid van de Onderwijsraad, het adviesorgaan van de regering op het gebied van onderwijs, en is hij in 2001 lid geweest van de visitatiecommissie Grote Stedenbeleid die gedurende zes maanden de uitvoering van het grote stedenbeleid in de G21 in kaart heeft gebracht.
De heer Aboutaleb (41) is in Marokko geboren en woont sinds 1976 in Nederland.

Amsterdam, 11 juli 2002
Marleen Nieuwenhuis
^


-

© gemeente Amsterdam - 11-07-2002

Deel: ' Aboutaleb nieuwe directeur MEC van de Bestuursdienst Amsterdam '
Lees ook