Kröller-Müller Museum


Persbericht

Juli 2001
Aan de kunstredactie

ABSORB van Heringa/Van Kalsbeek in het Rietveldpaviljoen, Beeldentuin Kröller-Müller Museum van 14 juli t/m 7 oktober 2001

Van 14 juli tot en met 7 oktober toont het Kröller-Müller Museum in het Rietveldpaviljoen van de Beeldentuin de tentoonstelling ABSORB van het kunstenaarsduo Heringa/Van Kalsbeek.

Liet Heringa (1966) en Maarten van Kalsbeek (1962) maken de laatste jaren alleen nog beelden in samenwerking. Zij werken zoals ook geïmproviseerd wordt in de muziek. Zij spelen en reageren op elkaar. In hun beelden worden bestaande voorwerpen en natuurlijke elementen met elkaar versmolten, in porselein, of gegoten in brons waarna ze een bewerking ondergaan met was, vaseline en honing.

De tentoonstelling omvat 11 beelden, waaronder een beeld van monumentale omvang dat na oktober zal verrijzen in het Amstelveense stadscentrum.

Het Rietveldpaviljoen is in 1955 door Gerrit Rietveld is ontworpen voor het tentoonstellen van kleine beelden voor de Sonsbeek tentoonstelling en in 1965 herbouwd in de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum. Het paviljoen wordt regelmatig gebruikt voor tentoonstellingen, de laatste jaren van Jean-Marc Bustamante en Carel Visser.

Heringa/Van Kalsbeek hadden de afgelopen jaren tentoonstellingen in o.a. het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem en het Haags Gemeentemuseum. ABSORB is hun eerste buitententoonstelling.

Eind juli verschijnt van Heringa/Van Kalsbeek het kunstenaarsboek ABSORB

IKIRO/Be Alive verlengd tot en met 2 september

De tentoonstelling IKIRO/Be Alive is verlengd tot en met 2 september a.s. De tentoonstelling die een beeld geeft van Japanse moderne kunst van de laatste twintig jaar werd tot nu toe door ruim 90.000 mensen bezocht.

Informatie: Sylvia Gentenaar T 0318 596152

Zoekwoorden:

Deel: ' ABSORB van Heringa/Van Kalsbeek in tuin Kröller-Müller '
Lees ook