geplaatst op 15-02-2000

SARA doet mee aan tv-programma Superstage

Op zondag 13 februari werd door Veronica het programma Superstage uitgezonden. In deze aflevering stond een stage-opdracht van SARA centraal. Twee studenten moesten in Mexico op zoek naar een tempel. Die tempel moest gevisualiseerd worden met behulp van de techniek Quicktime VR. Verder moest de Quicktime VR foto zo snel mogelijk live vanaf de tempel via Internet naar SARA verstuurd worden.

De deelname van SARA aan het programma Superstage was op initiatief van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Zij sponsoren vijf afleveringen van het programma. SARA werd gevraagd om deel te nemen vanwege haar expertise op het gebied van internet en virtual reality.

De twee uitgekozen studenten kregen als opdracht mee om vanuit Mexico een digitale verbinding te realiseren met SARA. Ze moesten uitzoeken welke digitale communicatiemogelijkheden (e-mail, chat, voice over IP, videoconferencing) er zijn en of die ook ingezet kunnen worden op afgelegen locaties. Als extra opdracht moest er een foto in Quicktime VR gemaakt worden, die dan via de internetverbinding naar SARA gestuurd moest worden.

Ondanks wat tegenstribbelende techniek lukte het de twee studenten uiteindelijk om de Quicktime VR foto naar SARA te krijgen. Klik hier om de Quicktime VR foto te bekijken. Voor het bekijken van Quicktime opnames is wel speciale software nodig.


SARA - Stichting Academisch Rekencentrum Amsterdam Postbus 94613 NL-1090 GP Amsterdam - Kruislaan 415, NL-1098 SJ Amsterdam Tel. (31) 020 5923000 - Fax (31) 020 6683167

Deel: ' Academisch rekencentrum SARA in tv-programma Superstage '
Lees ook