UNIVERSITEIT TWENTE

Universiteit Twente schrijft geschiedenis in Academische Traditie

Enschede, 27 september 2001

Persbericht

Universiteit Twente schrijft unieke geschiedenis in Academische Traditie

Voor het eerst in de geschiedenis van de Universiteit Twente zal een gezamenlijke Propedeuse bijeenkomst plaatsvinden. Een propedeuse is een diploma dat studenten ontvangen na het afronden van alle vakken van hun eerste studiejaar. In de academische traditie wordt het behalen van dit zogeheten P-diploma altijd in de verschillende opleidingen gevierd, dus niet centraal. De Universiteit Twente bestaat dit jaar veertig jaar en vindt het tijd voor een nieuwe academische traditie: een gezamenlijke bijeenkomst van alle geslaagde propedeusestudenten (ruim 300 studenten) met hun familie en vrienden. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op vrijdag 28 september om 16.00 in het Sportcentrum op de Campus van de Universiteit Twente. In totaal zullen ruim 1200 mensen aanwezig zijn.

Rector Magnificus Frans van Vught over de gezamenlijke Propedeuse uitreiking: 'Als universitaire gemeenschap en ondernemende universiteit bestaan wij dit jaar veertig jaar. Dit lustrum zal met de hele universiteit gevierd worden, want wij zijn trots op onze instelling. Zo zijn onze studenten altijd heel actief en ontstond tijdens een van de maandelijkse ontbijten die ik met alle UT-studenten heb, de idee om een extra dimensie aan het behalen van het Propedeuse diploma te geven: de gezamenlijke P-uitreiking. Uiteraard heeft de Universiteit Twente deze uitdaging opgepakt en is samen met de faculteiten gewerkt naar een gemeenschappelijk deel. Als UT schrijven wij met de gezamenlijke Propedeuse-bijeenkomst een stuk unieke geschiedenis in onze academische traditie voor en met onze studenten.'

Voor deze bijeenkomst zal het Sportcentrum omgebouwd worden tot een feestelijk podium waar de honderden aanwezigen worden toegesproken door de Rector Magnificus, Frans van Vught en voorzitter van de Student Union, Jurgen Schutte. De Student Union is in Nederland een unieke organisatie die alle studentactiviteiten van de Universiteit Twente overkoepeld, meer dan 90 verschillende verenigingen zijn hierbij aangesloten. In het buitenland bestaan reeds vele Unions die ervoor zorgen dat studenten meer doen dan studeren alleen. Na afloop zal iedere student een persoonlijke felicitatie van het College van Bestuur van de Universiteit Twente ontvangen waarna een borrel plaatsvindt en diverse studentverenigingen zich presenteren.


---

----

Deel: ' Academische traditie bij Universiteit Twente '
Lees ook