Accell Group

Aantal pagina's: 1
PERSBERICHT

Accell Group versterkt vermogenspositie

Heerenveen, 14 juni 2002, Accell Group N.V. heeft overeenstemming bereikt met NIB Capital over de verstrekking van een achtergestelde lening van EUR 7,5 miljoen. De looptijd van de achtergestelde lening is 7,5 jaar.

Met deze transactie versterkt Accell Group het garantievermogen. De solvabiliteit (garantievermogen/totaal vermogen) neemt hierdoor toe. Met de nieuwe financieringsstructuur legt Accell Group een stevige basis voor verdere groei van de onderneming.

René Takens, bestuursvoorzitter van Accell Group, zegt hierover:

".. In een tijd waarin de economische omstandigheden aan verandering onderhevig zijn, zijn wij verheugd het vertrouwen van een belangrijke nieuwe financier te hebben gekregen om verder te kunnen groeien. Na vorig jaar een verbetering van de vermogenspositie te hebben gerealiseerd, middels goede resultaten en de overname van Winora, wordt door de nieuwe achtergestelde lening de vermogenspositie opnieuw versterkt."

/ / / / /

Profiel Accell Group N.V.
Accell Group is een Europese groep van ondernemingen actief in het ontwerpen, de productie, marketing en verkoop van fietsen en fietsaccessoires. Verkoop van fietsen met de merken Batavus, Be-One, Hercules, Koga-Miyata, Lapierre, Loekie, Mercier, Sparta, Staiger en Winora vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde vakhandel.

Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Verkoop van de fietsen en fietsaccessoires vindt plaats in Nederland, Duitsland, Frankrijk, en overige landen zoals België, Oostenrijk, Denemarken en Zwitserland.

Na de acquisitie van Winora Group is Accell Group in omzet de tweede fietsgroep van Europa.

De aandelen Accell Group worden verhandeld op de officiële markt van Euronext Amsterdam.

/ / / / / /

Voor nadere informatie:
Accell Group N.V.
René Takens, Voorzitter van de Directie, tel.: 0513-638701

Deel: ' Accell Group versterkt vermogenspositie '
Lees ook