Ingezonden persbericht


Acer Computers en Ingram Micro gaan samen in zee

Nieuwe distributeur voor snelgroeiende Acer

s Hertogenbosch en Nieuwegein, 6 februari 2003 Acer Computers heeft een distributeursovereenkomst gesloten met Ingram Micro B.V. Deze full service distributeur zal vanaf 10 februari 2003 de Notebooks van Acer gaan distribueren op de Nederlandse markt. Enerzijds is Ingram Micro in Nederland marktleider in de distributie van notebooks en mobility solutions, anderzijds is Acer de snelst groeiende aanbieder van notebooks. Samenwerking is voor beide organisaties dan ook een logische keuze. Op Europees niveau werken Acer en Ingram Micro al in verschillende landen samen. Ook dit is een belangrijke reden voor de overeenkomst.

De samenwerking met Ingram Micro past perfect binnen de strategie van Acer , zegt Maarten de Haas, Marketing Manager Acer Nederland. Zowel Ingram Micro als Acer richten zich op dezelfde doelgroep binnen het PC-segment, namelijk het midden- en klein bedrijf. Distributeurs vormen het hart van onze business en daarin kan een globale vertegenwoordiger als Ingram Micro niet ontbreken.

Vanaf 10 februari zal Ingram Micro vooral de notebooks en accessoires van Acer gaan distribueren in Nederland, maar in de toekomst zal deze samenwerking ongetwijfeld uitgebreid worden naar andere business units. In de andere Europese landen waar Acer een overeenkomst heeft met deze distributeur zoals bijvoorbeeld in België loopt de samenwerking zeer goed.

Acer staat in Nederland op de derde plaats wat betreft de verkoop van notebooks; een dermate belangrijke leverancier kan niet in ons assortiment ontbreken. De strategische focus op het mkb en de groei die Acer op dit gebied maakt, weerspiegelen hetzelfde commitment naar dit segment als dat van Ingram Micro. Wij zijn dan ook zeer opgetogen over de samenwerking , zegt Eric Segers, Managing Director van Ingram Micro.

Over Ingram Micro Inc.
Ingram Micro Inc. is 's werelds grootste aanbieder van technologieproducten en diensten voor de beheersing van de complete supply chain. Het bedrijf is actief in 37 landen en realiseerde in boekjaar 2001 een omzet van 25 miljard dollar. Ingram Micro's wereldwijde vestigingen leveren producten en diensten aan bijna 170.000 resellers en 1.700 fabrikanten. Het bedrijf concentreert zich op het optimaliseren van 'shareowner-value' en klanttevredenheid door innovatie in de IT- supply chain. Bezoek www.ingrammicro. nl / www.ingrammicro-europress.com.

Acer in het kort
Acer werd in 1976 opgericht en behoort tot de top tien in de wereld voor de verkoop van merkpc s. Het is op marketing- en dienstenvlak actief in Azië-Pacific, Noord- en Zuid-Amerika, Europa en het Midden-Oosten en ondersteunt dealers en distributeurs in meer dan 100 landen. Naast het aanbod van een breed spectrum IT-producten en diensten is Acer ook een toonaangevende vernieuwer inzake e-business. Het biedt e-enabling-oplossingen die IT-producten combineren met een gamma diensten dat wordt geleverd via de globale infrastructuur van Acer. Acer commercialiseert onder meer kantoorpc s, notebookpc s, servers, schermen, personal digital assistants (PDA), naast een gamma IT-accessoires en MegaMicro-ready IT-producten.

In Europa is Acer de 5de grootste PC-leverancier met een globale marktgroei van 9,6% in 2002 (t.o.v. een gemiddelde marktgroei van 4,7%). In het derde kwartaal van 2002 stegen de verkoopcijfers van Acer in Nederland met 55%. Op de markt van de draagbare pc s in Nederland is Acer het 3de merk met een groei van 16,8% in 2002 (t.o.v. een gemiddelde marktgroei van 8%).

Deel: ' Acer Computers en Ingram Micro gaan samen in zee '
Lees ook