Dienstenbond CNV

CAO Nieuws

Achmea Zorg terug naar 3 lokaties

Achmea Zorg heeft onlangs bekend gemaakt in de toekomst naar 3 lokaties terug te willen. De Dienstenbond CNV heeft aangegeven de onderbouwing van deze keuze af te wachten. Indien deze stap noodzakelijk blijkt zal de Dienstenbond CNV zich inzetten voor een goed sociaal plan.

Vorige week heeft Achmea Zorg aangegeven de komende 2 tot 3 jaar te willen gebruiken om PWZ, Groene Land en Zilveren Kruis (verder) te integreren in Achmea Zorg, waarna zij haar lokaties wil terugbrengen tot Rotterdam, Noordwijk en Zwolle/Meppel. Voor sommigen van u is dit moeilijk te begrijpen aangezien u net van lokatie gewijzigd bent of het op de planning staat dat uw lokatie gaat wijzigen naar een lokatie die niet bij de toekomstige 3 hoort. Enerzijds is dit inderdaad een had gelag, maar anderzijds is het in ieder geval goed dat u weet wat Achmea Zorg van plan is, zodat u daar in uw persoonlijke situatie rekening mee kunt houden.

Achmea Zorg staat nu nog aan het begin van de integratie, waarbij de integratie van Declaratieverwerking een grote operatie is. Hierover is Achmea Zorg nog in gesprek met de Ondernemingsraad (OR), die deze beslissing beter onderbouwd wil zien. Ook het verminderen van het aantal lokaties en de lokatiekeuze zal in een later stadium ter goedkeuring aan de OR moeten worden voorgelegd. In overleg met de OR is de Dienstenbond CNV nu aan het bekijken welke aanvullende afspraken nodig zijn om de sociale gevolgen van de integratie en reorganisatie van Declaratieverwerking op te vangen. De Dienstenbond CNV heeft Achmea Zorg om inzicht gevraagd in de gevolgen van de integratie en reorganisatie. In een later stadium zal dit ook worden bekeken voor het terugdringen van de lokaties. Op 24 juni spreken we hier verder over met uw werkgever. Daarna hoort u meer van ons.

Is uw collega al lid van de Dienstenbond CNV??

U bent lid van de Dienstenbond CNV en kent de voordelen van het lidmaatschap. Uw collega misschien nog niet. Maak uw collega lid want samen staan we sterker!!

>> lees meer over het lidmaatschap

Meer informatie??
Neem contact op met uw bestuurder Jeroen Warnaar, tel: 055-5772640. Email: j.warnaar@cnvdibo.nl.

Apeldoorn, 30 mei 2002.

Deel: ' Achmea Zorg terug naar 3 lokaties '
Lees ook