Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Te paard door de Achterhoek

Acht bewegwijzerde routes voor ruiter en koetsier

ACHTERHOEK- De Vereniging Paardentoerisme heeft in samenwerking met Het Achterhoeks Bureau voor Toerisme acht ruiterroutes op de markt gebracht. Er zijn zeven rondgaande bewegwijzerde dagroutes en er is een lange verbindingsroute. Van iedere route is een aparte routefolder uitgegeven. De routes zijn geschikt voor zowel ruiter als koetsier. De lengte varieert van 30 tot 42 kilometer en men kan gemakkelijk van de ene op de andere route overstappen. Het totale netwerk is 570 km lang. In de streek zijn veel onverharde wegen, dus ideaal voor paardrijden.

De routes zijn voor ' 5,00 per stuk te koop bij de VVV-kantoren in de Achterhoek, de Vereniging Paardentoerisme en haar leden en bij het Achterhoeks Bureau voor Toerisme in Zutphen, tel. 0575 519330, email info@achterhoektoerisme.nl

De routes starten meestal bij een manege of een toeristisch bedrijf met stallings- of verzorgingsmogelijkheden voor paarden. Onderweg komt u langs de diverse leden van de Vereniging Paardentoerisme, die zijn ingesteld op de komst van ruiter, koetsier en paard. Dit zijn o.a. maneges, stoeterijen, paardenpensions, (mini)campings en (vakantie)boerderijen. In de routefolder staat tevens informatie over hoefsmeden en dierenartsen in de omgeving. Om kwaliteit te kunnen te kunnen garanderen moeten alle deelnemende bedrijven aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. De deelnemende bedrijven zijn herkenbaar aan het logo van de Vereniging.

De Vereniging Paardentoerisme streeft na dat ruiters en koetsiers routes kunnen rijden in aantrekkelijke gebieden van de Achterhoek. Daarnaast heeft zij de zorg voor een goed gestructureerd routenetwerk en een eenvoudig te volgen route door middel van goed kaartmateriaal en goede bewegwijzering.

In de toekomst zal het routenetwerk nog verder uitgebreid worden, in de gemeente Zelhem is men momenteel bezig met de ontwikkeling van drie nieuwe ruiterroutes.

Deel: ' Acht bewegwijzerde routes voor ruiter en koetsier '
Lees ook