Ingezonden persbericht


Achtbaan voor BillyBird komt eraan!

Volkel ­ april 2009

Het is echt waar, BillyBird Park Hemelrijk krijgt een familieachtbaan! Eind maart is deze bijzondere attractie in Zwitserland in productie gegaan, naar verwachting zullen in juli van dit jaar al de eerste ritjes gemaakt kunnen worden.

Wie de afgelopen weken het Brabantse park heeft bezocht en goed heeft opgelet, heeft er misschien al wat van mee gekregen; een deel van het strandbad bij de Laquana is ingepolderd. En dat is niet zonder reden, want er moet plaats gecreëerd worden voor een 14 meter hoge achtbaan met instaptoren. Wanneer alles volgens planning verloopt, kan de eerste fase van dit unieke project nog in juli worden opgeleverd.

Energieneutraal
BillyBird Park Hemelrijk heeft de natuur hoog in het vaandel staan en streeft er naar om haar gasten samen actief te laten zijn om een attractie in beweging te brengen. Vandaar dat het park lange tijd negatief stond tegenover de plaatsing van een `energievretende' achtbaan. Maar de abonnementhouders van het park, die bij Hemelrijk een zeer prominente plaats innemen, gaven in enquêtes veelvuldig aan dat ze toch graag een achtbaan in het park zouden willen zien. Hoe kan Hemelrijk aan de wensen van haar abonnementhouders tegemoet komen, zonder haar lang gekoesterde principes overboord te gooien? Heel simpel: door een familieachtbaan te bouwen die werkt op zowel menselijke als natuurlijke energie!

Hoe werkt dit in de praktijk? Via een speciaal ontworpen instaptoren, die de vorm krijgt van een zandloper, kom je op een hooggelegen platform met crosstrainers. Voordat je plaats kunt nemen in het karretje, dien je eerst door middel van de crosstrainers een deel van de benodigde energie zelf op te wekken. De overige energie zal afkomstig zijn van de zonnepanelen op het dak van de instaptoren. Door deze unieke combinatie van lichamelijke energie en zonne-energie, is de achtbaan volledig energieneutraal! Vanwege de grote investeringen die hiervoor benodigd zijn, zal de achtbaan in de eerste fase nog niet energieneutraal kunnen werken, maar het park gaat er hard aan trekken om dit zo snel mogelijk te kunnen realiseren.

Thematisering en spelelement
Op dit moment is het thema en de naam van de nieuwe achtbaan nog niet bekend. Ook zal er voor de werking van crosstrainers nog een leuk spelelement bedacht moeten worden om te bepalen wie er als eerste in het coasterkarretje mag stappen. Overigens zal er voor bezoekers die niet in staat zijn om lichamelijk energie op te wekken een alternatieve instapplaats komen. Ton Derks, eigenaar van BillyBird Park Hemelrijk en bedenker van de energieneutrale achtbaan, wil graag in samenspraak met haar gasten en medewerkers een geschikte naam en thema kiezen. Iedereen die hierover mee wil denken is van harte welkom op de vernieuwde website www.billybird.nl, waar je meer informatie, een demofilm van de achtbaan en een link naar het forum vindt.

Deel: ' Achtbaan voor BillyBird komt eraan '


Lees ook