Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 28-03-2003

Televisie
THE MAKING OF: 3 MUSKETIERS
Uitzending woensdag 2 en 9 april
Nederland 2 ­ 19.24 uur


Achter de schermen bij nieuwe musical

Op zondag 30 maart is de première van de nieuwe Nederlandse musical van Joop van den Ende: 'De 3 Musketiers'. Dit van oorsprong Franse verhaal van schrijver Alexandre Dumas is bewerkt door de muzikale broers Rob en Ferdi Bolland. THE MAKING OF: 3 MUSKETIERS wordt in twee delen uitgezonden door de TROS op woensdag 2 en 9 april.

De afgelopen twee jaar is hard gewerkt aan de totstandkoming van deze mega-musical. In deze 'making of' zijn onder meer exclusieve beelden achter de schermen te zien. Van auditie tot première, spanningen, ruzies, emoties en ontlading. Interviews met onder anderen producent Joop van den Ende, schrijvers Rob en Ferdi Bolland en André Breedland, regisseur Paul Eenens en hoofrolspelers Bastiaan Ragas, Tooske Breugem, Pia Douwes, Stanley Burleson en Henk Poort.

Heel bijzonder in deze documentaire is het bezoek dat de makers brachten aan The Jim Henson Creatureshop in Londen. Daar zijn de levensechte paarden gemaakt die te zien zijn op het toneel. The Jim Henson Creatureshop is bekend van dieren en poppen die zij hebben gemaakt voor de films Star Wars, Babe en Dr. Doolittle. Bekendheid kregen ze door de poppen die ze maakten voor The Muppet Show.

Deel: ' Achter de schermen bij nieuwe musical 3 Musketiers '
Lees ook