Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T


---

ACHTERHOEKSE WANDELGIDS VERSCHENEN

ACHTERHOEK "Wie aan de Achterhoek denkt, denkt aan een landschap met bossen weilanden. Een streek met prachtig natuurschoon, frisse lucht en volop rust en ruimte. Ideaal voor met maken van een wandeltocht dus. In het westelijk deel van de streek is een negental natuurwandeltochten van routebordjes voorzien. Het Achterhoeks Bureau voor Toerisme heeft zojuist een fraai uitgevoerde wandelgids op de markt gebracht met alle negen routes. De gids kost ' 15,00 c.q. ' 6,81 en is verkrijgbaar bij de VVV⤮s of via www.achterhoektoerisme.nl.

Duidelijke kaarten

In de gids worden niet alleen de routes zelf aangegeven, maar ook de bezienswaardigheden onderweg krijgen alle aandacht. Van iedere tocht is een duidelijk kaartje met ingetekende route en een tekst met beschrijving van bezienswaardigheden aan de route opgenomen. Daarnaast is voor de gebruiker nuttige informatie over horecagelegenheden onderweg vermeld. Een overzichtskaart toont de ligging van de verschillende trajecten. De gids heeft een formaat van 12 x 21 cm en een omvang van 38 pagina's.

Routes

De opgenomen routes hebben verschillende afstanden, variërend van 3,5 tot 17 kilometer, zodat voor elke wandelaar wel een route naar zijn smaak voorhanden is. Bovendien zijn twee routes met elkaar te combineren, waarmee de echte langeafstandswandelaar ook aan zijn trekken kan komen. Verschillende routes kunnen overigens onderweg worden ingekort. De bewegwijzering is heel duidelijk: aan de routes staan paaltjes met een zeshoekig logo met daarop twee wandelaars plus de naam van de betreffende route. De routes bevinden zich grofweg in het gebied tussen Zutphen, Lochem en Ruurlo, ook wel de Graafschap genoemd.

Korting

De nieuwe gids is - speciaal voor lezers van dit blad - tijdelijk met korting verkrijgbaar. Tegen inlevering van dit artikel bij een van de VVV⤮s in de Achterhoek betaalt u geen ' 15,00, maar slechts ' 12,50. Per ingeleverd artikel kan één exemplaar van de routegidsen met korting worden gekocht. Deze kortingsactie is geldig tot en met 1 oktober 2001.

Zutphen, september 2001

Erwin Akkerman

Deel: ' Achterhoekse wandelgids verschenen '
Lees ook