Politiebericht Eindhoven e.o. 22-08-2001
2ePersberichtwoensdag22augustus2001

Politieberichten

Waalre: Achtervolging op gestolen oldtimer
Woensdagmorgen rond 9.00 uur troffen agenten op de Geenhovensedreef een gestolen Mercedes 190 SL. De auto bleek te zijn gestolen in Breda . De bestuurder ging er bij het zien van de politie van tussendoor. De bestuurder reed via Waalre richting Veldhoven. Hij ging daarbij gevaarlijke verkeerssituaties niet uit de weg om aan de politie te ontkomen. Een politieauto uit Veldhoven werd tijdens een blokkade op de Sterrenlaan licht beschadigd door de Mercedes. Op de Kempenbaan probeerde de bestuurder van de Mercedes de politie van zich af te schudden door tegen het verkeer in te rijden. Op de kruising van de Kempenbaan met de Run veroorzaakte de gestolen auto een aanrijding met een andere auto. De benadeelde van deze aanrijding heeft zich nog niet bij de politie gemeld. Via een fietspad reed de man weer terug richting Eindhoven en op de Kempenbaan Oost stopte hij. De bestuurder klom over een hek bij een bouwmarkt en wist zo aan de politie te ontkomen. De auto, een oldtimer met een waarde van f. 120.000,- is met relatief lichte schade weer terug naar de eigenaar.

Eindhoven: Diefstal auto
Dinsdag tussen 1.00 en 13.00 uur is vanaf de Urkhovenseweg een witte personenauto, Volkswagen Caddy, kenteken VN-GV-31, gestolen.

Eindhoven: Meisje lastige gevallen door schennispleger Woensdagmiddag rond 16.10 uur is in een bushokje op de Huizingalaan een 15-jarig meisje uit Eindhoven door een schennispleger lastig gevallen. Het meisje zat daar op de bus te wachten. Een onbekende man kwam naast haar zitten en mompelde wat. Het meisje keek in zijn richting en zag dat de man zijn broek en onderbroek omlaag had. Tevens zag ze dat de man met zijn geslachtdeel zat te spelen. Kort daarop verscheen de bus, waarop de man snel wegliep richting Gerretsonlaan. De schennispleger was ruim 1.80 meter groot, ongeveer 25 jaar oud. Hij was smal van postuur en had krullend gedekt geknipt middelblond haar en droeg een donkergroene broek met wit T-shirt.

Helmond: Bromfietscontrole
Woensdagmiddag tussen 14.30 en 16.30 uur is op de Deltaweg en Deurneseweg een brom-fietscontrole gehouden. 5 bromfietsers kregen een proces-verbaal. Zij reden op een brom-fiets met een te hoog vermogen.

Bladel: Diefstal handtas
Dinsdagavond rond 20.10 uur is op de Bossingel een 54-jarige fietster uit Bladel van haar handtas beroofd. Zij fietste daar ter hoogte van het voetbalveld. Een bromfietser met passagier haalde haar in. Direct daarop greep een van hen de handtas uit haar fietsmand, waarna zij snel wegreden richting Egyptischedijk. Het slachtoffer zag dat de passagier haar handtas in zijn hand had. In de handtas zat een trui, een Gsm en een portemonnee met daarin enkele pasjes en tien gulden.

Hapert: Diefstal auto
Tussen dinsdagavond 18.00 en woensdagmorgen 7.00 uur is vanaf de Distel een witte per-sonenauto, Volkswagen Golf Cabrio, kenteken LT-12-PG, gestolen.

Steensel: Diefstal pompwagen
Tussen dinsdagavond 20.30 en woensdagmorgen 8.30 is vanaf het terrein van een boom-kwekerij, gelegen aan de Eindhovenseweg, een pompwagentje met aanhangwagen gesto-len. Op de aanhangwagen stond een vat met 600 liter dieselolie. Toegang tot het terrein werd verkregen na het openbreken van een toegangshek.

Oirschot: Diefstal tractor
Tussen dinsdagavond 23.55 en woensdagmorgen 6.00 uur is vanaf een erf gelegen aan de Geeneindseweg een groene vierwielige tractor, John Deere, type 6200 SE, gestolen.

Nuenen: Diefstal uit winkel
Woensdagmiddag rond 12.50 uur is op de Weverstraat een 38-jarige man uit Nuenen aangehouden. De man had daar een paar pantoffels uit een winkel meegenomen zonder deze af te rekenen. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg een geldboete van fl. 250,- opgelegd.

Beek en Donk: Snelheidscontrole
Woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.20 uur is op de Oranjelaan een snelheidscontrole ge-houden. 1620 voertuigen zijn gecontroleerd. 220 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 99 km/u.

Valkenswaard: Ongeval met gewonde
Woensdagmiddag rond 15.10 uur raakte bij een eenzijdig ongeval op de Luikerweg een 57-jarige automobiliste uit Eindhoven gewond. Door onbekende oorzaak geraakte ze daar van de weg, schampte een boom, sloeg over kop en kwam midden op de rijbaan tot stilstand. De bestuurster is voor observatie overgebracht naar het St. Josephziekenhuis.

Deel: ' Achtervolging op gestolen oldtimer in Waalre '
Lees ook