Politiebericht Den Bosch 6-09-2001
Politiebericht district Den Bosch

ACHTIENHONDERD HENNEPPLANTEN OP WOONWAGENCENTRUM

Donderdagmorgen heeft de politie District Den Bosch bij een inval op het woonwagencentrum aan de Sportlaan in Drunen achttienhonderd hennepplanten, gedroogde hennep, imitatievuurwapens en gestolen goederen inbeslaggenomen.

Vanmorgen heeft de politie in het bijzijn van de rechter-commissaris een onderzoek ingesteld in acht woonwagens met bijbehorende percelen op het woonwagencentrum. Er zijn zeven hennepkwekerijen met in het totaal 1800 hennepplanten, drie voor afdreiging geschikte imitatievuurwapens, vijftien kilo gedroogde henneptoppen, een jetski met trailer, een aanhanger en een bromscooter aangetroffen. Laatstgenoemde artikelen zijn vermoedelijk van diefstal afkomstig. De hennepkwekerijen zijn ontmanteld. Alle goederen zijn inbeslaggenomen. De kweekapparatuur is afgevoerd naar de Dienst der Domeinen. De hennep is direct vernietigd. De vermoedelijk gestolen goederen zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het bureau. Uit onderzoek door Essent bleek dat de elektriciteitsmeters in een aantal gevallen waren gemanipuleerd.

Een aantal verdachten is terplaatse gehoord, anderen zullen op een nader tijdstip worden gehoord. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De actie verliep rustig. Omdat in meerdere woningen tegelijk moest worden gezocht, zette de politie ongeveer vijftig mensen bij de actie in. Verder werd assistentie verleend door Essent en personeel van de gemeente Heusden.

COCAÏNE EN ONDERDEEL VUURWAPEN AANGETROFFEN (s-Hertogenbosch)

Donderdagmorgen is in zijn woning aan de Tuba in s-Hertogenbosch een 29-jarige man aangehouden voor het bezit van drugs en onderdelen van een vuurwapen. Naar aanleiding van een ingesteld rechercheonderzoek is de politie vanmorgen de woning van de Bosschenaar binnengetreden. In de woning is 14,5 gram cocaïne, een XTC-pil en een pistoolhouder met patronen aangetroffen. De man is aangehouden voor de Opiumwet en de Wet Wapens & Munitie. De spullen zijn inbeslaggenomen.

MAN RIJDT ONDER INVLOED MET INGEVORDERD RIJBEWIJS (s-Hertogenbosch)

Van woensdag op donderdag is een 34-jarige Bosschenaar op de Maaspoortweg in s-Hertogenbosch betrapt op het rijden in een auto onder invloed van alcohol. In verband met eerder alcoholgebruik was het rijbewijs van de verdachte al ingevorderd. Hij kreeg voor beide misdrijven een proces-verbaal.

MAN MET GESTOLEN TRUI AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Donderdagavond is een 38-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats op de Oude Dieze in s-Hertogenbosch aangehouden omdat hij in het bezit was van een gestolen trui. De trui was afkomstig uit een winkel aan de Orthenstraat in s-Hertogenbosch. De verdachte was van buitenlandse afkomst en kon geen identiteitspapieren tonen. Hij is voor nader onderzoek voor de Vreemdelingendienst ingesloten.

MAN SLAAT SCHOONMOEDER (Vlijmen)

Woensdagmiddag is de schoonzoon van een 43-jarige Vlijmense haar woning aan de Vincent van Goghstraat in Vlijmen binnengedrongen. Hij sloeg haar en richtte vernielingen aan. De man had de ruit van de voordeur ingeslagen en ging naarbinnen. Hij sloeg het slachtoffer in het gezicht en vernielde in de woonkamer huisraad. Hij verweet zijn schoonmoeder zijn auto bekrast te hebben. Op weg naar buiten vernielde hij nog een binnendeur van de woning. De politie onderzoekt de zaak.

LEERLING BEDREIGT DOCENT (s-Hertogenbosch)

Woensdagmiddag heeft een 40-jarige docent van een school aan de Onderwijsboulevard in s-Hertogenbosch aangifte gedaan van bedreiging door een 20-jarige leerling. De leerling misdroeg zich al enige tijd op school en werd regelmatig uit de klas gestuurd voor zijn gedrag. Gisteren gedroeg hij zich zodanig dat hij van school is gestuurd. Hij bedreigde daarop zijn docent met de dood.. De politie stelt een onderzoek in.

MAN STEELT DAMESBROEKEN (s-Hertogenbosch)

Woensdagmiddag heeft een onbekende man bij een damesmodezaak aan de Hinthamerstraat in s-Hertogenbosch vier damespantalons weggenomen. Medewerkers hoorde het alarm van de detectiepoortjes overgaan en zagen de man met de broeken wegrennen. De totale waarde van de broeken bedroeg ruim Fl. 500,=.

HEKWERK KINDERBOERDERIJ VERNIELD (s-Hertogenbosch)

Woensdagavond is een gedeelte van het hekwerk van de kinderboerderij aan de Oosterplasweg in s-Hertogenbosch vernield. Voor zover kon worden nagegaan zijn er geen dieren ontsnapt.

BEWONER OVERLOOPT INSLUIPER (s-Hertogenbosch)

Van woensdag op donderdag heeft de bewoner van een woning aan de Lokeren in s-Hertogenbosch een insluiper overlopen. De man zat TV te kijken toen hij wat in de keuken hoorde. Er bleek een onbekende man via de nog open deur binnengekomen te zijn. De dader koos onmiddellijk het hazenpad. Hij had inmiddels wel kans gezien een GSM en diverse bankpassen te ontvreemden.

GSM UIT HANDEN GETROKKEN (s-Hertogenbosch)

Donderdagmorgen is een 21-jarige Utrechter op de Parade in s-Hertogenbosch beroofd van zijn GSM. De man was net klaar met bellen toen twee mannen op een bromscooter zijn telefoon uit zijn hand trokken en hard wegreden.

Deel: ' Achtienhonderd hennepplanten op woonwagencentrum Drunen '
Lees ook