Politiebond ACP


Wanprestatie justitie schaadt imago politie

De politievakorganisatie ACP is buitengewoon teleurgesteld over de houding van het openbaar ministerie met betrekking tot het aanpakken van eventuele corruptie bij overheidsfunctionarissen De commissie Kalsbeek, en veel publicaties die daar het gevolg van zijn, maken duidelijk dat men in de top van het ministerie kennis droeg van deze zaken. Het verbaast de ACP zeer dat er niets tegen is ondernomen en dat zaken kennelijk op zijn beloop werden gelaten.

Uit informatie van de commissie Kalsbeek blijkt dat de afgelopen jaren verschillende medewerkers binnen het openbaar ministerie op de hoogte waren van strafrechtelijke onderzoeken waarin corruptie en cocaïnesmokkel binnen de politie en douane werd vermoed.

Als geen andere organisatie in Nederland is de politie al lange tijd bezig om de integriteit van haar medewerkers tot speerpunt van het beleid te maken. De wijze waarop het imago momenteel wordt geschaad doet dan ook geen recht aan het harde werken en de zuivere intenties van politiemannen en vrouwen in Nederland. Als er bij enkele medewerkers sprake is van corruptie dan moet dat onmiddellijk en doortastend worden aangepakt. De lakse houding van het ministerie kan worden opgevat als een belediging aan het adres aan alle politiemensen in Nederland.

Deel: ' ACP Wanprestatie justitie schaadt imago politie '
Lees ook