Acteur Finn Poncin vertelt Sint Maarten verhaal in West


Amsterdam, 20121105 -- Op 11 november 2012 vindt de afsluiting plaats van Schijn je lichtje op West, een pilotproject waarbij kinderen uit verschillende buurten uit West uitgedaagd worden om samen hun lichtje te laten schijnen op West, en kennis te nemen van de boodschap van Sint Maarten. Ruim 200 kinderen uit 10 buurtenhebben deelgenomen aan Schijn je lichtje op West de afgelopen weken. De aanmeldingen blijven binnenkomen. Acteur Finn Poncin, bekend van televisieseries waaronder Hertenkamp, De Club van Sinterklaas en Vrijland, zal het project afsluiten met een verhaal over de heilige Sint Maarten. Het project is financieel mogelijk gemaakt door Stadsdeel Amsterdam West.

Vanwege de overgrote belangstelling onder ouders, kinderen, scholen en speeltuinen wordt zondag-middag 11 november een extra inloopworkshop lichtbloemen maken georganiseerd.  Ouders en kinderen kunnen langskomen om onder leiding van kunstenaar Coen Hoogstraaten hun eigen lichtbloem te ontwerpen bij Terrasmus. Bij het invallen van de schemer (17.30 uur) sluiten we Schijn je lichtje op West 2012 af met  een feeërieke en muzikale optocht in en rond het Erasmuspark. Alle lampionnen, lichtbloemen en lichtobjecten worden door de kinderen in de optocht meegedragen.

De workshop lichtbloemen maken vindt plaats op 11 september 2012 op het terras van Terrasmus in het Erasmuspark, Amsterdam West.  De inloopworkshop kan bezocht worden tussen 13.30 en uiterlijk 16.30 uur. De optocht start om 17.30 uur bij de ingang aan de Jan van Galenstraat in het Erasmuspark. We verzamelen vanaf 17.15 uur.  De kosten voor deelname aan de workshop lichtbloemen maken bedragen € 1,50 (materiaalkosten) per kind. Warme chocomelk, koffie en glühwein zijn voor, tijdens en na de workshop en de optocht te koop bij Terrasmus.
1
Schijn je lichtje op West wordt georganiseerd door het Marouma Atelier, Stichting Zieraad en Tante Lien’s feestje. Sponsoren zijn  Kesbeke tafelzuren, Van der Linde en Estafette de biologische eetwinkel. Medeuitvoerders zijn NXT Level Kids, Brassband voor kinderen vanaf 5 jaar, Creatief Magazijn De Tijd, Coens design, Terrasmus en Global Nomads Productions

Voor het volledige programma en/of aanmelding verwijzen wij naar www.schijnjelichtjeopwest.nl. De definitieve verzamelplek voor de optocht is de ingang aan de Jan van Galenstraat in het Erasmuspark.


Deel: ' Acteur Finn Poncin vertelt Sint Maarten verhaal in West '
Lees ook