Actie belastinglobby over re-integratie-industrie deze week van start


AMSTERDAM, 20080212 -- Via de internet-community Belastinglobby kunnen Nederlandse belastingbetalers deze week de actie 'Zet de re-integratie-industrie aan het werk' ondertekenen. Op www.belastinglobby.nl tekenen belastingbetalers wekelijkse acties voor belasting-verlagingen met als doel meer besteedbaar inkomen, minder belastingen en een betere besteding van belastinggeld. De actie van belastingbetalers 'Zet de re-integratie-industrie aan het werk' is n van vele initiatieven die de belastinglobby heeft gestart. De initiatiefnemers schetsen in een betoog achtergrond en aanleiding van de nieuwe actie.

Als in het bedrijfsleven over een periode van meerdere jaren miljarden verspild worden aan verliesgevende projecten of eenheden, dan zullen de managers of aandeelhouders op een gegeven moment vragen om het verlies te stoppen en het geld in zinvollere projecten te investeren. Directies worden vervangen en de wonden worden gelikt. Als `directeuren' van de BV Nederland verspillen Aboutaleb en Donner en hun voorgangers al meerdere jaren tientallen miljarden aan belastinggeld aan de re-integratie van werklozen, terwijl ze weten dat deze re-integratie absoluut niet werkt.

De koopkracht van de aandeelhouders van de BV Nederland, de belastingbetalers, is hierdoor met tientallen miljarden vernietigd. Nu komt er op 28 februari 2008 eindelijk een kamerdebat. Geen enkele directie zou in het vooruitzicht van een aandeelhoudersvergadering met oogkleppen op doorgaan op het fout ingeslagen pad. Maar het kabinet zal zelfs tot in 2011 nog steeds tussen de 2,0 en 1,7 miljard euro per jaar in de bodemloze put van de re-integratie storten.

De Tweede Kamer dient namens de belastingbetalers van Nederland af te dwingen dat er per direct geen euro meer wordt uitgeven aan de niet werkende re-integratie industrie. Hoe heeft deze zwendel al die jaren kunnen bestaan? Hebben politici bevriende organisaties gesubsidieerd? Welke gemeenten, bedrijven en organisaties hebben gedaan alsof dit resultaat had? De re-integratie-industrie moet gesaneerd worden en aan het werk gezet worden, gebaseerd op duidelijke en meetbare activiteiten en doelstellingen gericht op vacatures, gecontroleerd door een onafhankelijk instituut. Het uitgeven van miljarden belastinggeld aan de niet werkende re-integratie industrie dient in ieder geval per direct en volledig gestopt te worden!

Over Belastinglobby

Belastinglobby is begonnen op 1 september 2007 en is de niet-politieke internet-community voor en door alle Nederlandse belastingbetalers. Deze betalen samen jaarlijks ruim 130 miljard euro aan belastingen. Belastinglobby geeft iedereen, ongeacht financile positie, leeftijd of politieke kleur, de mogelijkheid om hun stem te laten horen. Naast n keer in de vier jaar op politici en hun plannen, kunnen belastingbetalers nu elk uur van de dag hun stem laten horen door acties te tekenen. Acties die belastingen verlagen, het besteedbaar inkomen verhogen en de resterende belastingen beter besteed laten worden. De wekelijkse acties worden in de media gebracht en op termijn op de politieke agenda geplaatst door te lobbyen met het aantal belastinglobbyisten en stemmen. De oprichters van Belastinglobby zijn geen lid van een politieke partij.

Belastinglobby streeft naar:

1. Meer besteedbaar inkomen
2. Minder belastingen
3. Betere besteding van belastinggeld

Doe mee, tel mee, stem mee

Tekenen voor de actie van belastingbetalers 'Zet de re-integratie-industrie aan het werk' of n van de andere belastingverlagende acties kan gratis via de website www.belastinglobby.nl. Of via mobiel, door een SMS bericht te sturen naar nummer 3010 met de tekst LOBBY REINTEGRATIE (0,60 e.p.o.b.).


Deel: ' Actie belastinglobby over re-integratie-industrie deze week van start '
Lees ook