Consumentenbond

Actie voor keukenkopers
Geld-Terug-Actie leidt tot onzekerheid

De Consumentenbond komt in actie voor duizenden gedupeerde kopers van een keuken. Zij kochten vijf jaar geleden tijdens een geld-terugactie een keuken bij de keten Keukengilde. De financier van deze actie is echter niet in staat het geld ook daadwerkelijk terug te betalen. De Consumentenbond heeft Keukengilde gevraagd uiterlijk eind oktober met een redelijk voorstel te komen.

Keukengilde keukens verkocht keukens waarbij werd beloofd dat de klanten na vijf jaar het hele aankoopbedrag zouden terugkrijgen. Precies vijf jaar na aankoop hadden de klanten een maand de tijd om een stempel van Keukengilde te halen in een willekeurige winkel. Dat formulier moest opgestuurd worden naar het administratiekantoor: Allstate Acceptance Corporation dat gevestigd is in de Verenigde Staten. Nu heet het administratiekantoor Mineral Acceptance Corporation (MAC). Het is onzeker of klanten hun geld terugkrijgen nu MAC zegt niet in staat te zijn terug te betalen.

Niet alleen Keukengilde is met deze buitenlandse financier in zee gegaan. En er zijn nog veel meer bedrijven bij betrokken. Veertien van hen hebben zich verenigd in de SOCA, de Samenwerkende Ondernemers van Cash Back Acties. Dat zijn:


- Autobedrijf Iglesias in Heemskerk

- Autobedrijf Van der Maat in Zwaag

- Automobiel Jansen in Nijmegen

- Caravancentrum Stekelbos BV in Oterleek

- De Laat in Someren, (kunststoframen)

- Garage Tonny Keijzers in Apeldoorn

- Goos Woningmakelaardij in Apeldoorn

- Knipping Media BV in Wervershoof

- Knipping Zeeland in Serooskerke (kozijnen)
- Marts Meubelen in Purmerend

- Motorcity in Apeldoorn

- Interkeukengilde (70 filialen)

- Stichting Fiets Actie (150 fietsenwinkels)
- Kroon Juweliers (32 zelfstandige juweliers) SOCA probeert het geld terug te halen uit de Verenigde Staten. Informatie over deze organisatie is te vinden op www.soca.nl. Consumenten en bedrijven kunnen ook bellen voor informatie: 0800 - 02 33 571.

De Consumentenbond is in het algemeen niet gecharmeerd van geld-terug-acties omdat het altijd onzeker is of je als consument je geld terugkrijgt.

Deel: ' Actie consumentenbond voor gedupeerden 'Geld-Terug-Acties' '
Lees ook