Gemeente Alphen aan den Rijn


Actie Kleur voor de deur

Vorig jaar is Alphen aan den Rijn uitgeroepen tot Groenste stad van Nederland. Deze prijs heeft de gemeente niet alleen te danken aan de wijze waarop het groen beheerd wordt, maar ook aan de inzet van de vele Alphense groenvrijwilligers. Het is uniek in Nederland dat zoveel bewoners meedenken en meehelpen aan het groenonderhoud.

Dit jaar doet de gemeente mee aan de verkiezing van de Groenste stad van Europa. Op 9 augustus 2002 komen de buitenlandse juryleden naar Alphen aan den Rijn. Om zoveel mogelijk kleur in de straten te krijgen, heeft de afdeling Wijkbeheer een speciaal project opgezet, het project Kleur voor de deur.

Door middel van kleine en grote hanging baskets en bloembakken wil de gemeente aan de jury laten zien dat het mogelijk is om met behulp van bewoners de wijken een kleurrijk aanzien te geven. Honderden vrijwilligers gaan deze week onder leiding van de afdeling Wijkbeheer en kwekerij Zevenhoven een hanging basket opmaken met zomerbloeiende perkplanten. Deze hanging baskets worden door de vrijwilligers opgehangen op een zodanige plaats dat de bloemen zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. Ook hebben zich vrijwilligers gemeld die een plantvak willen beplanten en verzorgen.

Deze week volgen de groenwilligers van de gemeente Alphen aan den Rijn de workshops. Als tegenprestatie voor hun werkzaamheden, hoeven zij geen bijdrage voor deze workshop te betalen.

In juli wordt de actie Kleur voor de deur ook voor overige belangstellenden georganiseerd. De kosten voor het bijwonen van een workshop bedragen dan 10. Na afloop krijgt men de hanging basket mee naar huis. Belangstellenden voor de workshop kunnen contact opnemen met de Servicelijn, tel. 0800-0232223.

Persbericht 39, 11 juni 2002

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 12 juni 2002 laatste wijziging

Deel: ' Actie ''Kleur voor de deur'' Alphen a/d Rijn '
Lees ook