Gemeente Capelle a/d IJssel

Actie Schoon en Heel

De gemeente Capelle aan den IJssel en de RET werken samen om de metrostations Slotlaan, Capelle Centrum en De Terp schoon en heel te houden. Wethouder P.F.J. van den Eijnden van Verkeer en Vervoer ondertekende samen met RET directeur Clayden een intentieverklaring om hun medewerkers te ondersteunen bij het experiment Schoon en Heel. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst op metrostation Capelle Centrum.
Na de toespraken van beide heren ontvingen metroreizigers een kraskaart, voor de kinderen waren er ballonnen. Daarmee is de actie officieel in gang gezet.

De bedoeling is dat de gemeente, de RET en de reizigers zorgen dat de metrostations schoon en heel blijven. Zo krijgt Capelle een schone en veilige metro, zowel op het traject als op het station en in de omgeving van het station.

Voor deze actie van start ging, knapten de gemeente en de RET de stations en hun omgeving grondig op. Schilderwerk, vervangen van kapotte ruiten en lampen, herstellen van het straatwerk, plaatsen van grotere prullenbakken en een gedegen schoonmaakbeurt zorgden voor schone en hele Capelse metrostations. Bovendien reinigde de RET ook de metrovoertuigen van binnen en buiten grondig.

Om de Capellenaren bij de actie te betrekken is er een klankbordgroep opgericht met hierin vertegenwoordigers van omwonenden, de RET en de gemeente. Deze klankbordgroep ziet er op toe dat de intenties van de actie gerealiseerd worden en waar nodig met verbetervoorstellen zal komen.

Overigens kan iedereen met opmerkingen, suggesties of klachten terecht bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis, Rivierweg 111 te Capelle aan den IJssel, ook bereikbaar via telefoonnummer 010-2848484.

Deel: ' Actie Schoon en Heel gemeente Capelle a/d IJssel '
Lees ook