Gemeente Leiden

Persbericht

Actie Vluchtelingen zet je niet op straat

Publicatiedatum: 12 maart 2003

Wethouder Rabbae ontbijt donderdagochtend 13 maart met enkele uitgeprocedeerde asielzoekers. Hij voert met hen een gesprek voeren over hun situatie, hun hoop en hun verwachtingen. Dit gebeurt in het kader van de landelijke actie Vluchtelingen zet je niet op straat.

In de nacht van 12 op 13 maart worden in veel gemeenten activiteiten georganiseerd die bedoeld zijn om aandacht te vragen voor de problemen van uitgeprocedeerde vluchtelingen, die volgens de wet op straat dienen te worden gezet. De organisatoren van de actie Vluchtelingen zet je niet op straat vinden het van belang deze problemen onder de aandacht te brengen van de college- en raadsleden in die gemeenten. Dit gebeurt onder andere door vluchtelingen de nacht door te laten brengen bij raadsleden of wethouders thuis.

De Leidse raad heeft in november een motie aangenomen waarin zij zich uitspreekt als voorstander van een eenmalig specifiek pardon voor vreemdelingen die op 1 april 2001 (de datum van invoering van de nieuwe Vreemdelingenwet) al langer dan drie jaar in Nederland woonden. Aan uitgeprocedeerden die niet in deze categorie vallen moet een duidelijk terugkeertraject worden aangeboden.

Wethouder Rabbae heeft onlangs tijdens een informele werkconferentie gesproken met de diverse instellingen in Leiden die zich bezighouden met hulpverlening aan (uitgeprocedeerde) asielzoekers. Onderwerp van gesprek was het beleid dat de wethouder ontwikkelt ten aanzien van de ondersteuning die de gemeente aan deze groep biedt.

Deze pagina is gewijzigd op 12-03-2003

Deel: ' Actie Vluchtelingen zet je niet op straat in Leiden '
Lees ook