Beste dames en heren,   Bijgaand treft u ons persbeicht aan. Wij zijn studenten en helpen Stichting De Adriaan om de een door brand verwoeste molen te herbouwen.

Wij hopen dat u ons persbericht wilt plaatsen om zo ook een steentje bij te dragen aan de herbouw. Voor informatie kunt u altijd mailen of bellen.  emai: molenadriaan@mailcity.com tel: 023 - 5313331 ***  Direct plaatsbaar persbericht *** Geef Haarlem weer z´n Adriaan!

Begin deze eeuw verloor Haarlem een belangrijk element van zijn karakteristieke stadsbeeld: de uit 1779 stammende molen werd in 1932 door brand verwoest. Sinds die tijd is de wens blijven bestaan om deze typische Hollandse stadsmolen aan het Spaarne te herbouwen.

Negen studenten van de opleiding Small Business aan de Haarlem Business School helpen in het kader van een afstudeerproject Stichting Molen De Adriaan. Doel is het inzamelen van benodigde fondsen. Onder het motto "Geef Haarlem weer z"n Adriaan" hebben vele bedrijven hebben inmiddels hun medewerking toegezegd. De gemeente Haarlem is een van de grootste sponsoren van dit project, terwijl de Haarlemmers een symbolische steen kunnen kopen. Behalve donaties in geldelijke sfeer zijn er ook diverse natura sponsoringmogelijkheden aangewend.

De Adriaan geeft straks Haarlem weer haar historische aanblik. De molen heeft vroeger gefungeerd als industriemolen, tabaksmolen en heeft zijn laatste dienst bewezen als korenmolen. In 2001, als de bouw gereed is, wordt de molen voor educatieve doeleinden gebruikt. Natuurlijk zal een souvenirswinkeltje niet ontbreken.

Bij de bouw van de molen wordt gebruik gemaakt van de diensten van Stichting Jeugdwerk Haarlem die de stenen onderbouw en bijvoorbeeld onderhoudonderhanden neemt. De jongeren krijgen ter voorbereiding een gerichte vakopleiding aangeboden. Hun inzet levert een besparing op van enkele honderdduizenden guldens. Als proefproject heeft SJH op de lokatie een bouwloods met succes aangepakt.

De studenten hebben reeds plannen uitgewerkt voor activiteiten die het benodigde geld moeten opbrengen. "Op de agenda staan onder andere een sponsorloop, inzameling van statiegeldbonnen en een unieke veiling van door bekende kunstenaars geschilderde molens. Inmiddels is de molen onder de aandacht van de Haarlemmers gebracht door een kraan op diverse markten", aldus de studenten.

Door de steun van sponsoren kan nog dit jaar met de herbouw begonnen worden. Echter, er nog geld nodig om de laatste posten te kunnen sluiten. Vanuit hun kantoor aan de Koningsteinstraat 19 in Haarlem kunnen de Small Business studenten u alle informatie hieromtrent verstrekken. Bellen kan ook, op 023 - 5313331 zijn zij bereikbaar.

   

Deel: ' Actie voor verwoeste molen in Haarlem '
Lees ook