Gemeente Soest

Actie Zomerschoon van start

Voor iedereen in Soest die op 31 mei of 1 juni meedoet aan Zomerschoon of gaat meedoen zijn er diverse acties om Zomerschoon nog leuker te maken dan vorig jaar.
In april kan iedereen zich opgeven. Of via de toegestuurde aanmeldkaart of via de website www.Zomerschoon.nl. Omdat in Soest nu voor het vijfde jaar Zomerschoon introduceren we dit jaar de Zomerschoon straatprijs. Heeft u een leuk idee om te gaan doen met uw straat/buren tijdens Zomerschoon waardoor u bijvoorbeeld uw buurt en buren beter leert kennen, en/of waardoor uw buurt wordt opgeknapt dan kunt u meedingen naar een van de drie straatprijzen van elk 100,- per stuk. De winnaars krijgen deze prijs contant uitgereikt op 1 juni. Doen !

Mei staat bol van de activiteiten.
Kinderen van basisscholen kunnen in mei een radiospotje verzorgen over Zomerschoon. Een aantal vrijwillige zwerfvuil ruimers in wijken de Eng en Smitsveen worden ergens in mei extra in het zonnetje gezet. Spandoeken en posters op veel plekken in Soest over Zomerschoon. Bekendmaking van de mooiste poster over Zwerfvuil maken en die in juni in Soest op veel plekken te zien is. Elke basisschool kan hieraan meedoen. Op het Choristenpad, wijk de Eng en wijk Smitsveen zijn vanuit de bewoners acties in voorbereiding. Dat blijft voorlopig nog een verrassing. Wist u trouwens dat Zomerschoon ook een actie is die wordt ondersteund door Portaal, politie en de Stichting Balans ?

Zomerschoon lokaal en regionaal
Iedere gemeente geeft een eigen invulling aan de actie Zomerschoon. In bijgaande nieuwsbrief wordt een uitgebreid overzicht gegeven van de verschillende activiteiten in de deelnemende gemeenten.
---

Deel: ' Actie Zomerschoon gemeente Soest van start '
Lees ook